2021, január 18, hétfő.

Újabb beruházás készült el

Rövid időn belül újabb beruházással büszkélkedhet Parajd, a sóvidéki településen befejeződtek a labdarúgópálya felújításának és a hozzá tartozó létesítmények, kiszolgáló felépítmények kialakításának munkálatai. A héten várható a műszaki átadás-átvétel, amelyet hamarosan az ünnepélyes avatás és használatba vétel követ.

A pályafelújítás nem légből kapott ötlet. Pályáztak rá és nyertek Fotó: Szász Csaba
A pályafelújítás nem légből kapott ötlet. Pályáztak rá és nyertek Fotó: Szász Csaba

[dropcap]P[/dropcap]arajdon a közelmúltban adták át ünnepélyes keretek között a helyi önkormányzat által működtetett élményfürdőt, továbbá felújították és felavatták a székelyudvarhelyi kórház Parajdra kihelyezett egységének épületét is. Bokor Sándor polgármester most egy újabb beruházás elkészültéről adott hírt, befejeződött a községközpont labdarúgópályájának felújítása, illetve teljes körű modernizálása.
A parajdi önkormányzat még 2012 végén, a Sóvidék-Hegyalja Helyi Akciócsoport által meghirdetett LEADER-program első pályázati kiírásán nyert mintegy 99 ezer eurót, ebből a pénzből sikerült teljes egészében felújítani a sportpályát, kiegyenlíteni annak dőlésszögét, bekeríteni a területet, fedett kispadokat kiépíteni. Továbbá egy újonnan „felhúzott” épületben öltözőket alakítottak ki a játékosoknak és a mérkőzések játékvezetőinek. A gyepszőnyeg természetesen még nem tökéletes, hisz frissen van ültetve, ehhez még idő kell, de az őszi idény kezdetéig biztosan meglesz a kellő sűrűsége és vastagsága is, így a községközpont két nagypályás labdarúgócsapata „hazatérhet”, a felújítás alatt ugyanis Alsósófalván és Farkaslakán kellett lejátsszák „hazai” mérkőzéseiket.
Bár a munkálatokkal végeztek, az adminisztrációs ügyek még hátravannak: ezen a héten várják az átvevő bizottság látogatását, ha nem lesznek komolyabb gondok a munkálatok minőségével, akkor hamarosan szervezhetik ünnepélyes keretek között az avatást és a használatra átadást is.

Szász Csaba

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb