Új vízszolgáltató cég

Rendkívüli tanácsülés

188

Rendkívüli ülésen döntött a gyer­gyószentmiklósi tanács új vízszolgáltató cég létrehozásáról, amely hamarosan Gyergyó­szent­miklós, valamint két szomszédos község számára is szolgáltat ivóvizet.

Az új vízszolgáltató székhelye a régi közüzemnél lesz Fotó: Nagy Levente

Gyergyószentmiklóson a Gyervíz Distrib Kft. létrehozása volt a legutóbbi rendkívüli tanácsülés első témája. Nagy Zoltán polgármester azt mondta, várhatóan június végétől veszi át az ivóvíz- és szennyvízrendszer működtetését az új cég. Nemcsak Gyergyószentmiklóson, hanem a három Gyergyóújfaluhoz tartozó településen és Gyergyóalfaluban is ez szolgáltat majd. A törvény értelmében az országos versenytanács is beleegyezését kell adja, hogy az önkormányzat átadhassa a tevékenységet az új cégnek, mire ez megtörténik, a céget is bejegyzik – hangzott el az ülésen. A Gyervíz Térségi Fejlesztési Társulás létrehozásáról már korábban döntött a testület, a két társuló község önkormányzatával együtt. A társulás működteti majd az új céget. A szavazati jog érvényesítése és a törzstőkéhez való hozzájárulás is a lakosság számaránya szerint történik. Ötezer lakosonként lesz egy-egy szavazata az önkormányzatoknak, e szerint jelenleg Gyergyóalfalu és Gyergyóújfalu is egy-egy szavazattal rendelkezik, Gyergyószentmiklós pedig három szavazattal. A jövőben a társulás újabb tagokkal bővülhet, környékbeli települések önkormányzataival tárgyalnak ez ügyben.
A Batthyány Ignác Technikai Kollégium Virág negyedi bentlakásának felújítására vonatkozóan pályázati dokumentációt fogadott el a tanács. Döntöttek arról is, hogy 36 ár területet vásárol az önkormányzat a városi labdarúgópálya szomszédságában. Erről már korábban határoztak, bizottságot is kineveztek, hogy a tulajdonossal tárgyaljon. Ez megtörtént, megegyeztek, így az adásvételi szerződés megkötése következik.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.