Új turisztikai távlatok

Visit Harghita

64

Tartalmas és sikeres napon van túl Hargita Megye Tanácsa Brüsszelben: a Régiók Bizottsága székházában számos régió és megye mellett Hargita megye turisztikai kínálatait is népszerűsítették szombaton, az intézmény nyílt napján. A megyei önkormányzat a korábbi évekhez hasonlóan az egész napos rendezvényen ez alkalommal is bemutatta a térség értékeit, hagyományait. Az intézmény 2013 óta rendszeresen részt vesz az eseményen.

qrf

A székely termékek idén is nagy sikernek örvendtek Brüsszelben, a Régiók Bizottsága székházában, a finom falatok mellett a székely baba, a térség zarándokútjait bemutató tájékoztató anyagok, illetve a megye vallásturizmusát ismertető film, továbbá a Visit Harghita turisztikai telefonos alkalmazás is csalogatta a látogatókat. Az applikáció európai uniós finanszírozással, a lassú, zöld és egészséges turizmust célzó INSiGHTS projektben készült, és jelentős mértékben segített előrelépni Hargita megye nemzetközi turisztikai népszerűsítése terén.
A Székely termék mozgalom is így indult tíz évvel ezelőtt, és az országban jelen pillanatban még egyedi Visit Harghita szintén így valósulhatott meg. Ma már megtalálható a megye teljes turisztikai kínálata egy helyen, szálláshelyeket, éttermeket, látnivalókat és programokat gyűjtöttek egy csokorba régiónkból. A Visit Harghita alkalmazás legnagyobb előnye, hogy bárki könnyen össze tudja állítani az itt-tartózkodása programját úgy, hogy az maradandó élményt és emléket jelentsen számára.
A rendezvényen Hargita Megye Tanácsát Bíró Barna Botond alelnök, a Visit Harghita program koordinátora, Szabó Károly, a Hargita Turisztikai Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója, valamint Barta Judit tanácsos és Szigeti Sarolta szakfelügyelő képviselte. Az alelnök szerint meg kell ragadni minden olyan lehetőséget, amellyel Hargita megye turisztikai kínálata népszerűsíthető.
– Mi nem a nyugati országok fejlett turisztikai infrastruktúráját kínáljuk a világnak, hanem olyan egyedi élményeket, ízeket és látnivalókat, amilyeneket sehol máshol nem kapnak meg, csak nálunk, Székelyföldön. Mi az, ami megkülönböztet és egyedivé tesz bennünket? Elsősorban az a táj, amely körülölel minket, és az ebből fakadó hagyományos mesterségek, az építészeti stílus, a hagyományos helyi termékek, amelyeknél „bióbb” és ízletesebb nehezen található, továbbá mindaz, ami az elmúlt ezer évben a kultúránk részévé vált, és természetesen a vendégszerete­tükről messze földön híres emberek, akik itt élnek. Ez különböztet meg bennünket más nemzetektől, más régióktól. Mindazok számára, akik a csendre, a nyugalomra, a családbarát szolgáltatásokra vágynak, ideális hely Hargita megye – nyilatkozta Bíró Barna Botond, hozzátéve: – Ma az Európai Unió tagállamai között egyszerű az utazás. A határok megszűnésével lehetőség nyílt a turizmuson belüli együttműködések kiépítésére. Célunk, hogy a nyugati országok lakóit meggyőzzük: töltsék nálunk a szabadságuk egy részét. Ez egy olyan lehetőség, amivel ha jól sáfárkodunk, akkor nem csupán a támogatási rendszereken keresztül használhatjuk ki az EU-s lehetőségeket, hanem közvetve a helyi turisztikai desztinációk népszerűsítésével, a vendégéjszakák számának növelésével egy gazdasági ágazatot erősítünk, az itthoni turizmust. Azért is fontos az Európai Unió, hogy ezeket a megkezdett lépéseket folytatni tudjuk – hangsúlyozta az alelnök.
A telefonos alkalmazás mind az Android, mind pedig az iOS rendszerrel kompatibilis, tartalma pedig elérhető a www.visitharghita.com weboldalon is. Megjelenése óta több ezren letöltötték már, a megye turisztikai társulása pedig folyamatosan bővíti tartalmát. Hargita Megye Tanácsa az idei turisztikai pályázati kiírásait is úgy állította össze (https://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/programok/aktiv-palyazatok/turisztikai-program.html), hogy a megye turisztikai lehetőségeinek népszerűsítését szolgálja.

HN-összefoglaló

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek