Új területen épülhet a korondi tömörítő

30

Több mint egyhektáros területet vásárolt a korondi önkormányzat, amelyet szükség esetén felajánlanak a megyei tanácsnak a Hargita megye integrált hulladékgazdálkodási rendszere elnevezésű projekt keretében építendő tömörítőállomásnak. A döntéssel a megyei önkormányzat megvárja a végleges bírósági ítélet meghozatalát.

Abban az esetben, ha úgy dönt a bíróság, hogy azon a helyen, amit eredetileg kijelöltek, nem építhető meg a korondi tömörítő- és átrakóállomás, akkor a község egy frissen vásárolt 1,16 hektáros területet ajánl fel a megyei tanácsnak – tudtuk meg Vágási Alberttől, a projekt korondi menedzserétől. Mint ismeretes, a Hargita megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszere elnevezésű projektben Korondra tervezett átrakóállomás építését a terület szomszédságában lakó Séra Zoltán kérésére függesztette fel a Hargita megyei törvényszék, az ügy következő tárgyalását február 11-re tűzték ki.
A megyei tanács támogatásából most megvásárolt, a Korondról Atyha irányába vezető 136A megyei út mellett található terület tökéletesen megfelel a célnak, nincsenek lakóházak a környéken – közölte a projektmenedzser. Kérdésünkre elmondta, ha nem lesz rá szükség ebben a projektben, akkor sem fog fölöslegessé válni ez a beruházás, mindenképp közhasznú tevékenységre fogják használni, különösen mivel Korondon jól haladtak a visszaszolgáltatásokkal, és a községnek nagyon kevés területe maradt.
Barti Tihamér, a megyei tanács alelnöke elmondta, az ügyben törvényszéki eljárás van folyamatban, és amíg nem lesz végleges döntés, nem tervezik, hogy átköltöztetik az átrakóállomást. Abban reménykednek, hogy a lehető legrövidebb idő alatt születik ítélet, hiszen sem a lakosság, sem a megye szempontjából nem jó a bizonytalanság.

Háromszéki Eszter

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek