Új tárcavezetők jönnek

Kevesebb mint két hónappal a beiktatás után új tárcavezetőket neveznek ki – négy poszton is változik a Sorin Grindeanu vezette kormány.

Jóváhagyta a PSD országos végrehajtó bizottsága Tudorel Toader volt alkotmánybíró, a iași-i tudományegyetem rektorának jelölését a Florin Iordache lemondásával megüresedett igazságügyi miniszteri tisztségre – jelentette be Sorin Grindeanu miniszterelnök. A kormányfő hozzátette, Alexandru Petrescu jelenlegi gazdasági minisztert az üzleti környezetért felelős minisztérium élére jelölik, amely február elején maradt vezető nélkül, Florin Jianu lemondását követően. A PSD vezetőtestületének döntése értelmében a gazdasági minisztérium élén Mihai Tudose váltaná Alexandru Petrescut, ugyanakkor Rovana Plumbot az európai alapokért felelős tárca nélküli miniszteri tisztségre javasolják.

[box type=”shadow” ]Masszív támogatottsággal rendelkezik a PSD

Országos szinten több mint 1,4 millió aláírás gyűlt össze a Grindeanu-kabinet és a kormányprogram támogatására – jelentette be Liviu Dragnea, a PSD elnöke. „Mondtam már korábban, hogy nem szeretnénk népgyűlést szervezni, inkább aláírásokat gyűjtöttünk a PSD-kormány és a kormányprogram támogatására. Rendkívül fontos, hogy ilyen feszült hangulatban is ilyen nagyszámú aláírást tudtunk összegyűjteni” – mondta Dragnea a parlamentben, a PSD országos végrehajtó bizottsága ülésén, ahol ismertették azokat a támogató határozatokat is, amelyeket a párt megyei szervezetei fogadtak el. Ezek három pontot tartalmaznak: feltétel nélkül támogatják a párt vezetőségét és a párt elnökét, támogatják a Grindeanu-kabinetet és egy határozatot, amelyben javasolják Mihai Chiricának, Iaşi polgármesterének, a PSD alelnökének megrovását, amiért korábban élesen kritizálta a PSD-kormányt a Btk.-módosítás miatt. Esetében egyébként úgy döntött a párt országos végrehajtó bizottsága, hogy maradhat a pártban, de megfosztják minden politikai tisztségétől.[/box]

Kapcsolódó cikkek:

14,240RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb