szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Új tagokat toboroz a Hóvirág Egyesület

A mozgalmas nyár után a tanév kezdetén bővíteni kívánja táncosainak, énekeseinek sorát a gyergyószentmiklósi Hóvirág Egyesület. Az oktatók óvodáskortól egészen a középiskolás korosztályig várják mindazokat, akik szeretnék megismerni a népdal, a néptánc évszázados dallamait, népi kultúránk és szokásvilágunk sokszínűségét.

Új csoportok indulnak. Több tájegység táncaival ismerkednek Fotó: Hóvirágegyesület

Jelenleg több mint száz tagot számlál az 1970-es években alakult gyergyószentmiklósi Hóvirág néptáncegyüttes: utánpótláscsoportjaiban a kétezres évektől óvodások és kisiskolások is tanulják a különböző vidékek táncait és énekeit. Októbertől új csoportokat is indítanak nemcsak a Topánka és Gereben utánpótláscsoportokban, hanem a Hóvirágban is, ahol a középiskolások táncolnak.
– A legnagyobb érdeklődés az óvodások, illetve az ő szüleik részéről érkezik, azokban a csoportokban már nincs üres helyünk, viszont az 1–4. és 5–8. osztályosok, valamint a középiskolások csoportjaiba várjuk a jelentkezőket október 7-ig – mondta el kérdésünkre Korpos Zsuzsa oktató.
Ugyanakkor a két éve alakult Búzavirág énekcsoport is bővíteni szeretné tagjainak listáját: ide várják mindazokat a 8–10 éves lányokat, akiket érdekel a népdaléneklés, a kézműveskedés és a népi kultúra megismerése.
A Hóvirág Egyesület táncosaival Portik Izolda Magdolna, Korpos Zsuzsa és Szász Ferenc oktatók foglalkoznak, emellett a Székelyudvarhelyről érkező páros, Boros Béla és Hilda tanítanak nekik új koreográfiákat októbertől, hogy minél több tájegység táncaival megismerkedhessenek.

Boncina-Székely Szidónia

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb