Új szolgáltatás a könyvtárban

Az olvasást népszerűsítik

42

Vonalkódolvasó rendszer segít a könyvtári szolgáltatások javításában a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtárban. Gyorsabb és pontosabb lesz a kiszolgálás és a nyilvántartás, valamint a leltározás is az intézményben. Gyermekklubot is kialakítanak azért, hogy az olvasást népszerűsítsék.

Gyerekklubbal (is) bővül az intézmény. Nyitás a jövő felé Fotó: Lázár Hajnal

Ferencz-Mátéfi Kriszta, a Gyer­gyószentmiklósi Városi Könyvtár igazgatója szerint új fejezet kezdődik a könyvtár életében. Vonalkódolvasó rendszert vásároltak, amelynek köszönhetően gyorsabb lesz az olvasók kiszolgálása, pontosabb a könyvek nyilvántartása, és jóval egyszerűbb lesz a leltározás is.
– Nemrég új könyvtári programot is vásároltunk, a most beszerzett vonalkódos rendszerrel kiegészülve pedig magasabb szintű kiszolgálást tudunk biztosítani – mondta az intézményvezető.
A könyvtár a Jan Post Egyesület kiírásán nyert támogatást, ebből vásárolták meg azokat az eszközöket és berendezéseket is, amelyek a gyermekklub kialakításához szükségesek.
– Új szolgáltatásunkat abból a megfontolásból indítjuk útjára, hogy felhívjuk a szülők figyelmét a tényre, hogy az olvasóvá nevelés nem az iskolában kezdődik, hanem már jóval azelőtt – közölte az igazgató. Külön termet rendeznek majd be, ahol gyerekek és szüleik barátságos környezetben ismerkedhetnek a könyvek világával, alkothatnak, játszhatnak. A termet bármikor igénybe vehetik majd az érdeklődők, és rendszeresen programokat is szerveznek benne az olvasás népszerűsítése érdekében. A könyvtár munkatársai azt remélik, egyre többen felismerik, milyen fontos, hogy a könyvek, az olvasás már kisgyerekkortól az életünk része legyen. Éppen ezért minden korosztálynak kínálnak olvasnivalót.
Az igazgató elmondta: a könyvtár által kínált új lehetőség arra is alkalmas, hogy a szülő–gyerek kapcsolatot erősítse. A városi könyvtár hétköznapokon 9 és 17 óra között tart nyitva.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek