2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Új szakrendelőt hoznak létre

Különböző projektek keretében korszerű eszközök és felszerelések érkeznek folyamatosan a gyergyószentmiklósi járóbeteg-rendelőbe és a városi kórházba. Az eszközvásárlás mellett európai uniós finanszírozással bővítik ki és újítják fel a járóbeteg-ellátó rendelőt, létrehozva egy gasztroenterológiai részleget, amely nagy hiányosság jelenleg a gyergyói térségben.

Mint arról már korábban beszámoltunk, pályázati forrásokból újul meg a városi kórház szomszédságában lévő járóbeteg-rendelő: a laboratóriumok felszereltségének modernizálása mellett az épületet is felújítják, kibővítik és új szolgáltatásokkal gazdagítják.
A régi, kisebb kapacitású helyett egy korszerű oxigéngyártó gépet vásárolt a gyergyószentmiklósi kórház, ezáltal az elkövetkező tizenöt évben nem lesznek fennakadások az oxigénellátás terén az intézményben – mondta Ferenczy István kórházigazgató. Az intézmény vezetője hozzátette: nemrég egy csontsűrűségmérő érkezett az uniós pályázat keretében, amelyet már beszereltek, most pedig egy gasztroendoszkóppal lett gazdagabb a járóbeteg-ellátó. Ez a gyomortükrözésre alkalmas eszköz a jövőben egy új, gasztroenterológiai szakrendelő megnyitását is indokolja; a működtetéséhez már megvan a szakorvos, aki jelenleg a gép kezeléséhez szükséges képzést végzi.
A projekt keretében további berendezések érkezése várható, több rendben szállítják a gépeket, többségüket külföldről: egy héten belül érkezhet meg a pályázat keretében igényelt legfontosabb eszköz, egy nagy teljesítőképességű CT-készülék. Emellett  három röntgenkészüléket, mammográfiás röntgengépet, hét, ultrahang készítésére alkalmas gépet, EKG-készülékeket is vásárolnak, ezáltal biztosítva a korszerűbb ellátást a gyergyószentmiklósi járóbeteg-rendelőben.
Nagy Zoltán polgármester a pályázat kapcsán elmondta: az eszközvásárlás mellett más fejlesztések is várhatók. A járóbeteg-ellátó épületének tetőterét fogják kiépíteni, közművesíteni: az elképzelések szerint ide költözik majd a laboratóriumrészleg, emellett az épületben lévő nyílászárókat is kicserélik.
– A munkálatokra szóló közbeszerzést másodszor hirdettük meg, az eljárás a végéhez közeledik. Remélem, hogy hamarosan szerződést tudunk kötni a kivitelezővel, és elkezdődhetnek a felújítási munkálatok – mondta a sajtó munkatársainak Nagy Zoltán polgármester.

Kapcsolódó cikkek:

14,353RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb