Új szakok és táborok

Vámszer Géza Művészeti Népiskola: előrehozott iratkozás

402

Csíkszeredában a bábművészet, Székelyudvarhelyen pedig a ruhatervezés és dekoratív művészetek szak indítása számít újdonságnak a Vámszer Géza Mű­vészeti Népiskola oktatási kínálatában. Továbbá – ami a hangszeroktatást illeti – idén először indul kamarazene szak, amely lehetővé teszi a diákok számára, hogy közösen zenéljenek néhány fős zenekarokban. Ugyanakkor idén korábban kerül sor a beiratkozásokra és minden eddiginél több nyári tábort is szerveznek.

Új szakokat is kínálnak a mű­vészeti népiskolákban Fotó: László F. Csaba

Fröhlich Orsolya, az intézmény kommunikációért felelős munkatársa lapunknak elmondta: tavaly a ruhatervezés, animációkészítés, reklámgrafika elég népszerű szakok voltak, ezért ezeket a képzéseket idén is folytatják. Hozzáfűzte: mint minden szak esetében, a művészeti képzés azt a célt szolgálja, hogy a gyermekek személyiségét fejlessze, illetve önálló munkára késztesse őket. Ezenkívül tervezik, hogy a közeljövőben kortárs tánc és kovácsoltvas-művesség szakokat is indítanak. Idén ugyanakkor változtatattak a beiratkozások időpontján.

Korábban kezdődik a beiratkozás
Fröhlich Orsolya elmondta: évek óta bevett szokás, hogy szeptemberben zajlik az iratkozás, de az adminisztrációs ügyintézés bonyolultabbá vált, így az órarend-kialakítás késett. Emiatt döntött úgy a népiskola, hogy előrehozták a beiratkozás időpontját, így június 24.–július 26. között lehet beiratkozni az új tanévre, hétköznapokon 12 órától 18 óráig.

Elmondta: a tandíjak nagyjából változatlanok, a csoportos foglalkozások esetében 500 lej az éves tandíj. Ezt azért tudják szinten tartani, mert a Hargita megyei önkormányzat támogatta az intézményt. A hangszeres egyéni órák éves tandíja ugyanakkor 600 és 700 lej közötti összegbe kerül. Hozzáfűzte: erőssége a népiskolának, hogy a képzések órarendje többnyire rugalmas, mindig az adott csoport igényei szerint alakítják ki, hogy mindenkinek megfelelő legyen. Hangszeres oktatás esetében felmérik a jelentkezők pillanatnyi tudásszintjét és ahhoz igazítják a képzést.

Több nyári tábor, mint valaha
A népiskola kommunikációs felelőse ugyanakkor elmondta: idén minden eddiginél több nyári tábort szerveznek. Ez részben annak köszönhető, hogy felújították Homoródfürdőn a Hatos villát, amelyet a megyei önkormányzat jóvoltából ők kezelhetnek, ugyanakkor lényegesen több oktató, szakember áll a rendelkezésükre, akik lebonyolítják ezeket az eseményeket. A villa 50 férőhellyel, nappalival, konyhával és étkezőhelyiséggel rendelkezik, ifjúsági csoportoknak, táborok szervezésére kitűnően alkalmas.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek