kedd, december 1, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Új rendszert vezetnek be a városházán: Hatékonyabb ügyintézést ígérnek

Stratégiai tervezési rendszert ültet gyakorlatba a gyergyó­szent­miklósi polgármesteri hivatal. A teljesítmény mérése és a hatékonyabb ügyintézés a cél.

Stratégiai tervezési rendszerrel javítanák a városháza működését                                           Fotó: László F. Csaba

Európai uniós támogatással a Balanced Scorecard (BSC) nevű stratégiai tervezési rendszert vezetik be a gyer­gyószentmiklósi városházán. Nagy Zoltán polgármester azt mondta, javítani szeretnék a városháza adminisztrációs folyamatait, hogy a lakosság számára hatékony ügyintézést biztosítsanak. – Olyan vállalatirányítási és teljesítménymérési rendszerről van szól, mely ötéves időtartamban szabja meg azokat a célokat, melyek elvezetnek a fő célhoz, hogy élhetőbbé, barátságosabbá, szerethetővé tegyük a várost – fogalmazott a városvezető. Mint kifejtette, az életszínvonal javítása, a város gazdasági életének erősítése, a fenntarthatóság javítása, a humánerőforrás képzése és motiválttá tétele, az intézmények belső folyamatainak átszervezése jelentik a rendszer alappilléreit. A feladatkövetés által azt szeretnék látni, mely alkalmazottak végzik jól, s kik kevésbé jól a munkájukat.
A városvezetés a bürokrácia csökkenését reméli, valamint a városházi alkalmazottak munkájának észszerűsítését. Pál Levente városmenedzser azt mondta, az elmúlt fél évben az előkészületeken dolgoztak, az elkövetkező években pedig már szeretnék eredményesen alkalmazni az új rendszert, hogy hatékonyabb hivatallal találkozzanak a városlakók.
Pál Levente beszámolt arról is, hogy egy másik nyertes pályázatnak köszönhetően bővítik a városháza informatikai eszközparkját, digitalizálják a folyamatokat, hogy a lakosok minél több ügyet tudjanak otthonról intézni rövidebb idő alatt.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb