Új rendelőket építenek

Egy év alatt készülnek el

202

Orvosi rendelőknek és szolgálati lakásoknak szánt épületet építenek Gyergyóújfaluban. A tervek szerint egy év alatt fejezik be a munkát, s a rendelők mellet orvosi lakásokat is biztosítanak majd.

Építkezés kezdődött az elmúlt napokban a gyergyóújfalvi templom szomszédságában.
– A régi orvosi rendelő szűkös, nincs megfelelő váróterem, a kezelők is kicsik, a közösség pedig megérdemel új rendelőt – mondta Egyed József polgármester.
Az épület földszintjén két rendelő, valamint kezelőhelyiség kap majd helyet, az emeleten pedig lakásokat alakítanak ki az orvosoknak. A községvezető azt mondta, korábban a testület úgy döntött: az Újfalu területén működő kőbányával szerződést köt, területet ad bérbe a vállalatnak, az innen származó pénzből pedig fedezik az építkezés költségeit. A beruházás értéke egyébként 1,2 millió lej.
Jelenleg két orvos tevékenykedik a faluban, van egy magánrendelő, valamint egy családorvosi rendelő. A polgármester közölte, amint elkészül az új épület, egyeztetnek az orvosokkal, hogy miképpen használják azt. A községvezetés azt szeretné, hogy azok az orvosok dolgozzanak majd ott, akik családorvosi szolgálatot látnak el Újfaluban.
Egy év áll a gyergyóremetei kivitelező cég rendelkezésére, hogy befejezze a munkát. A polgármester azt reméli, idén már állni fognak a falak és tető alá kerül az épület.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.