Új programokkal indítják az évet

Beszédfejlesztés és PiheNő

113

Merész tervekkel indítja az évet a Ditrói Fészek, az édesanyákból álló lelkes csapat. Több programmal is készülnek szülőknek és gyerekeknek, és nem csak ditróiakat várnak.

Tevékeny időszakot zártak a ditrói édesanyák, s hasonlóan folytatják Fotók: Lázár Hajnal

Az év minden szakában meglehetősen aktív a Fészek Gyergyói Édesanyák Egyesületének gyergyóditrói szervezete. Decemberben játékgyűjtő akciót hirdettek, hogy a község két napközijébe, három óvodájába, valamint a maroshévízi és gyergyószentmiklósi kórházak gyerekosztályára játékokat, könyveket vihessenek.
– Hálával tartozunk a ditrói szülőknek, hogy szép és kifogástalan állapotban levő adományokat hoztak, és így sok gyermeknek tudtunk közösen örömet szerezni – mondta Puskásné Horváth Zsófia, a csoport vezetője. Hozzátette, a jótékonykodást ebben az évben is folytatják.
Már két éve sikeresen működik a Legyél jó, tegyél jót elnevezésű programjuk: folyamatosan adakozhatnak tartós élelmiszert a lakosok a központi Bartalis boltban kihelyezett gyűjtődobozba, az anyukák eljuttatják az adományokat a sokgyermekes, nehéz körülmények között élő családoknak. Emellett több más programot is szerveznek.
Az év első hónapjában indul el legújabb programjuk Játékos beszédbirodalom címmel. A beszédfejlesztést szolgáló kezdeményezés keretében minden hónap utolsó péntekén két logopédus foglalkozik majd a részt vevő 3 évesnél nagyobb gyerekekkel, hogy játékosan ismerkedjenek a szavakkal, a betűk helyes kiejtésével. Az első alkalmat január 25-én tartják 17 órától a Ditrói Egészségház tornatermében.


Egy másik program lesz idén a PiheNő, amely februártól indul, s minden hónap második keddjén az édesanyáknak kínál kikapcsolódási lehetőséget.
– A község központjában újonnan nyílt kávézóba várjuk 11-től az édesanyákat egy kis beszélgetésre, pihenésre. Úgy gondoljuk ugyanis, hogy minden anyának jár legalább egy óra havonta, amikor gyermek nélkül leül egy kávéra és társaival megvitatja az őket foglalkoztató témákat – fogalmazott a csoport vezetője.
Februárban lesz továbbá farsangi kézműveskedés és buli, valamint márciusban a szokásos tavaszváró bababörze, és ezúttal is készülnek érdekes előadásokkal.
Puskásné Horváth Zsófia hangsúlyozta, idén is fontosnak tartja megjegyezni, hogy nemcsak a ditrói édesanyáknak szervezik a programokat, a Gyergyói-medence bármely településéről szívesen látják az érdeklődőket. A Ditrói Fészek tevékenységeiről telefonon is érdeklődhetnek (0744–169104).
A Ditrói Fészek egyébként két éve működik a Fészek Gyergyói Édesanyák Egyesületének tagszervezeteként. Öt taggal indultak, most pedig kilencen tevékenykednek azért, hogy minél több hasznos programot szervezzenek a ditrói és környékbeli anyukáknak.

Aláírásokat gyűjtenek

Nem tétlenkedik a Gyergyói Édesanyák Egyesülete sem: aláírásgyűjtést kezdeményeztek, mert panaszt szeretnének tenni annak érdekében, hogy a gyergyószentmiklósi gyerekek is megfelelő minőségű kiflit kapjanak az iskolákban, óvodákban. Az aláírásgyűjtés január 25-én zárul. Emellett fotókat is várnak közösségi oldalukon, amelyek bizonyítják, hogy nem megfelelő a kifli, amit a gyermekek kapnak. A gyergyóalfalvi édesanyák is csatlakoztak a kezdeményezéshez, január 17-től ők is elkezdik az aláírásgyűjtést.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek