Új polgármester Etéden

Szilveszter Attila vállalta a feladatot

63

A pénteken, január 18-án megtartott rendkívüli ülésén polgármestert választott az etédi helyi tanács.

Erre a tisztújításra – az érvényes rendelkezések alapján – azért volt szükség, mert a polgármesteri teendőkkel megbízott Nagy Endre alpolgármester, hivatkozva a beosztásával járó feladatok ellátása kapcsán tapasztalható váratlan nehézségekre, illetve családi és egészségügyi problémáira, a 2019-es év első munkanapján közölte, hogy nem vállalja a továbbiakban hivatalának ellátását.
Az ügy előzménye, hogy a múlt év májusának végén összeférhetetlenség miatt felfüggesztették Etéd választott első emberét, Szőcs Lászlót (RMDSZ), aki az ellene felhozott vádakat megalapozatlannak tartja és továbbra is küzd igazáért.
A mostani tanácsülést követően – amelyen részt vett Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke is – Nagy Endrétől Szilveszter Attila vette át az alpolgármesteri tisztséget, amely megbízatás egyúttal a polgármesteri feladatok ellátásra is felruházza. „A község dolgait tovább kell vinni, a nehézségek pedig jó alkalomként szolgálnak arra, hogy próbára tegyék tudásunkat, hogy a közös munkát, az összefogást megerősítsék, és formálják jellemünket. A helyi csapat már többször bizonyított a közösség előtt Szőcs László, helyi RMDSZ-elnök vezetésével, és meggyőződésem, hogy ez erőt ad a munka folytatásához. Köszönöm a munkát Nagy Endrének is, és sok sikert kívánok Szilveszter Attilának!” – írta az egyik közösségi portálon a megyei tanács alelnöke.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek