Új pályázat a Közösségi Alapítványnál

67

Unitárius közösségeknek hirdetett pályázatot a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA). Vidéki szervezetek jelentkezhetnek az Unitárius Kaláka Alap elnevezésű kiírásra, amihez önrészt kell gyűjteniük, amit majd megdupláznak. Eredményhirdetés május közepén várható.

Az Unitárius Kaláka Alap az SZKA és egy Egyesült Államokbeli civil szervezet együttműködéséből született, azzal a céllal, hogy járuljon hozzá az erdélyi unitárius faluközösségek kulturális és gazdasági fejlődéséhez. Ún. duplázó alapról van szó, azaz megduplázzák a pályázók által összegyűjtött pénzalapot. A résztvevőknek tehát össze kell gyűjteniük a projekt teljes költségvetésének legalább felét. Az adománygyűjtést a www.give-get-do.ro online adománygyűjtő portál segíti, a pályáztatás is ezen a felületen történik.
A kiírásra jelentkezhet bármely vidéki erdélyi civil szervezet és csoport, fontos, hogy az unitárius közösség kezdeményezője vagy kedvezményezettje legyen az adott projektnek. Az Unitárius Egyházközségek közvetlenül (saját nevükben) nem pályázhatnak. A projektek nem kell feltétlenül vallásos jellegű ötletek legyenek, kidolgozásukkor a következő szempontokat érdemes figyelembe venni: hogyan tud hozzájárulni az élő és élhető unitárius közösséghez, milyen tevékenységek, kezdeményezések segíthetnek a közösség motiválásában és mozgósításában. A terveket három nyelven, azaz magyarul, románul és angolul kell megírni, rövid adománygyűjtési tervet is kell mellékelni a pályázatukhoz.
Az Unitárius Kaláka Alap ez alkalommal összesen 17 100 lej támogatást oszt szét, egy projekt legtöbb 5700 lej duplázó támogatást kaphat. Regisztrálni február 7-ig lehet a megadott honlapon, ahová a projektötleteket is fel kell majd tölteni. Eredményt május 15-ig hirdetnek. A pályázattal kapcsolatosan minden fontos információ megtalálható a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány honlapján, az szka.org címen.

Asztalos Ágnes

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.