2021, március 6, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Új osztályvezető a csíkszeredai kórház szemészetén

Székelyudvarhelyről érkezett a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szemészeti osztályára dr. Bodó Pál, aki az osztályvezető főorvosi tisztséget is betölti. Érkezésével a közel egy éve tartó gond is megoldódott: ismét van ügyelet a szemészeti osztályon.

Kinevezett osztályvezetőként dolgozik a Csíkszeredai Megyei Sürgőssé­gi Kórház szemészeti osztályán dr. Bodó Pál, aki egy hónappal ezelőtt a székelyudvarhelyi kórházból érkezett Csíkszeredába.
– Mióta az előző osztályvezető, dr. Prohászka Rád Ibolya főorvos nyugdíjba vonult, tulajdonképpen egyetlen szakember maradt a szemészten, ezért az ügyeleteket nem tudtuk lefedni. Most, hogy dr. Kiss Ildikóhoz Bodó Pál is csatlakozott, ismét újraindul az ügyelet a kórház szemészeti osztályán – nyilatkozta lapunknak dr. Demeter Ferenc kórházmenedzser.
– Egyelőre Kiss doktornővel ketten fedjük le az ügyeletet, de januártól várhatóan egy új, fiatal szakorvoskolléga is csatlakozik hozzánk – mondta érdeklődésünkre Bodó doktor. Tőle tudjuk, hogy bővíteni is szeretnék a szemészeti osztály szolgáltatásait: továbbra is végzik a szürkehályog-műtéteket, a már meglévő készülékekkel ambulanciát hoznának létre retinopátiás cukorbetegek számára, és lépnének a glaukóma-gondozás terén is.
– A szemészet az az orvosi szakma, amelyben rendkívül nagy igény van a speciális készülékekre. Elég jelentős beruházás szükséges itt az osztályon, további készülékeket is vásárolnánk, és bizakodók vagyunk, hogy lesz erre lehetőség – nyilatkozta az új osztályvezető, és hozzátette: ő hosszú távon tervez itt Csíkszeredában.

Forró-Erős Gyöngyi

Kapcsolódó cikkek:

Hetvenéves korukig is dolgozhatnának az alkalmazottak – véli a miniszter

Minden alkalmazott akár 70 éves koráig is dolgozhat, ha akar – jelentette be pénteken Botoşani-ban a munkaügyi miniszter. Raluca Turcan azt mondta: a kormány kidolgoz...

Romániában is kimutatták a dél-afrikai vírusmutációt

Romániában is kimutatták a koronavírus dél-afrikai mutációját, az év eleje óta jelen lévő brit vírusvariánsnak pedig meghatározó szerepe lehet abban, hogy újra erőre kapott...

Legfrissebb