csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Új nagylemezt ad ki a Bagossy Brothers Company

A Nap felé címmel adja ki második nagylemezét a Bagossy Brothers Company – tájékoztatott a gyergyószentmiklósi zenekar énekes-gitárosa, Tatár Attila. Összesen tizenhárom dal kap helyet az albumon, amelyből hat számít teljesen újnak, és egy meglepetés-koprodukciót is hallhatnak majd a rajongók. A munkafolyamattal kapcsolatban Tatár Attila megjegyezte: mindnyájuk számára rendkívül izgalmas időszak volt, az album pedig eddigi karrierjük egyik legösszetettebb munkája.

Bagossy Brothers Company. A folyamatos munkában hisznek Fotó: Szász Adorján

Igyekszünk folyamatosan friss anyaggal előállni, és a trendnek megfelelően már a tavaly jelentkeztünk új dalokkal – mutatott rá az új album megjelenésének szükségszerűségére Tatár Attila. A Bagossy Brothers Company vagy ahogy a rajongók nevezik, a BBC nem ült a babérjain az elmúlt időszakban: két évvel ezelőtt jelent meg Elviszlek című első nagylemezük, tavaly Vakít a kék címmel egy négy dalból álló kislemezt adtak ki, hamarosan pedig az új album anyagát hallgathatják a többnyire indie, alternatív és folk stílusban játszó zenekar szimpatizánsai.
– Életünk egyik legösszetettebb munkája, és nagyon élveztük, úgy gondolom, mindannyiunk számára izgalmas időszak volt – közölte a lemez elkészítésével kapcsolatban Tatár. Hozzátette, tavaly november óta folyamatosan zajlik a munka, a dalokat pedig egy budapesti stúdióban vették fel.
A címválasztással kapcsolatban rámutatott: az album egy új dalának részletéről van szó, amely véleményük szerint hűen tükrözi a zenekar hangulatát, valamint azt a pozitív irányvonalat, amelyet mindannyian igyekeznek követni. A lemezborító ezúttal is egy hazai szakember, egy Kolozsváron élő csíkszeredai dizájner munkáját dicséri.
– Az elején kissé kételkedők voltunk, mivel az új nagylemez sokban különbözik az elsőtől, ráadásul nem is volt annyi időnk dolgozni vele. Több ötlet, gondolat a stúdióban született meg – mondta a BBC másik énekes-gitárosa, Bagossy László. Mint hozzátette: a készítési folyamat a zenekar egy olyan oldalát mutatta meg, amelyben még ők sem voltak teljesen biztosak, hogy létezik.
Az új dalokból február 18-tól kezdődően – a YouTube vi­deó­megosztó oldalon – kapnak kétnaponta ízelítőt a rajongók, a digitális megjelenés február 26-án lesz, fizikai formában pedig néhány nappal később lesz elérhető az új nagylemez.
A BBC egyébként idén is zsú­folt évre számíthat, mert márciustól indul a lemezbemutató tu­rné, majd nyáron kezdődnek a hazai és magyarországi fesztiválok, amelyekről ebben az évben sem hiányzik a zenekar.

Kertész László

Kapcsolódó cikkek:

14,236RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb