csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Új modelleket mutatott be az osztrák gépgyártó

A Steyr új traktorszériát mutatott be a szakmai nagyközönség előtt – számol be az agroinform.hu mezőgazdasági hírportál.

A középnehéz traktorcsaládot univerzális feladatokra tervezték

A székelyföldi gazdálkodási viszonyok között is jól hasznosítható traktorcsaládot mutatott be az osztrák Steyr gépgyártó. A 100–130 LE tartományt lefedő, 4 modellből álló Expert CVT erőgépcsaláddal a kisebb középnehéz univerzális traktorszegmensben is elérhetővé vált a CVT erőátviteli technológia.
A 100/110/120 és 130 lóerős, 4100/4110/4120 és 4130 típusokban az FPT Industrial 4,5 literes, Stage V. emissziós besorolású, NEF dízelmotorja szolgál erőforrásul. A motorok kompakt ATS (after treatment system) füstgázkezelő rendszerrel vannak szerelve, amelyek teljesen a motorháztető alá vannak integrálva, még teljesebb kilátást biztosítva a gépkezelőnek a fülkéből.

A Steyr új, Expert traktorcsaládjának központi eleme a kétfokozatú sebességváltó, amely zökkenőmentes gyorsulást biztosít álló helyzettől egészen 40 km/h maximális sebességig, amit egy alacsonyabb motorfordulatszámú, ökofunkcióval lehet elérni, jelentős üzemanyag-hatékonyságot garantálva ezzel.
A CVT sebességváltó kettős tengelykapcsoló technológiát alkalmazva (DCT) az Active Hold Controlt is standard felszereltségként kínálja a könnyű indítás és leállítás érdekében. Az S-Control CVT váltó S-TRONIC motor-hajtómű vezérlő rendszereknek köszönhetően gyorsan a megfelelő fokozatba kapcsol a váltómű és zökkenőmentes teljesítmény- és nyomatéktovábbítás valósul meg, amellyel az emelkedőkön és lejtőkön való elindulás és megállás jelentősen könnyebbé válik.
A traktorcsalád zárt központú terhelésérzékelős hidraulikus rendszerét egy 110 liter/perc szállítási teljesítményű szivattyú szolgálja ki. A vezetőfülke nagy és tágas, négyoszlopos kialakítású, így a legjobb üzemeltetői környezetet kínálja. A közös vezérlési elrendezés és a felhasználói felület lehetővé teszi a kezelők számára, hogy gyorsan hozzászokjon az Expert CVT-hez, és magas hatékonyságot érjen el.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb