Új magánklinikával bővült az egészségügyi szolgáltatás

Vitality – Egészségünk szolgálatában!

892

Korszerű berendezésű, modern épületben kínál számos szakágban egészségügyi szolgáltatást az újonnan megnyílt Vitality klinika Székelyudvarhelyen. A Budvár utcai központban egyelőre endokrinológus, neurológus, nőgyógyász, ortopéd, plasztikai sebész, pszichológus, sebész és urológus szakorvos várja leendő pácienseit.

Szalagvágás. Hasonló beruházásokra lenne szükség Fotó: Nagyálmos Ildikó

Huszonöt éves álma vált valóra a székely­ud­var­helyi Pethő családnak a klinika létrejöttével: pénteken dr. Fábián Károly urológus, a magyar kormány Emberi Erőforrá­sok Minisztériumának egészségügyi fejlesztésekért felelős államtitkára jelenlétében ünnepélyesen megnyitották a magánklinikát, amely mától várja a betegeket a Budvár utca 41. szám alatti járóbeteg-rendelőben.
Dr. Székely Pál, a klinika ügyvezető igazgatója elmondta: az első gondolatok megvalósulásától viszonylag hosszú idő telt el, de konkrétan 2015-ben fogalmazódott meg az ötlet Pethő József helyi vállalkozóban, hogy létrehozzon egy egészségügyi központot, amely igen nagy anyagi erőfeszítést igényelt a család részéről. Amint fogalmazott, a székelyföldi egészségügyi szolgáltatók szerves részévé szeretnének válni és a térség számára kimagasló szolgáltatást akarnak nyújtani.
A klinika egyelőre a többszintes épület első emeletén működik, ahol különböző szakrendelőket alakítottak ki, viszont a rövid távú tervek között további szakok bővítése is szerepel: kardiológust, dietetikust és fül-orr-gégészt is szeretnének az új klinikára hozni. Az épület alsó szintjén imagisztikai és rekuperációs központot alakítanak ki, amelyet röntgengéppel, mammográffal, echográffal szerelnek fel, illetve hosszú távon komplex műtő létrehozása a cél.
Dr. Kacsó István sebész-főorvos, a klinika igazgatója arról beszélt, hogy számára megtiszteltetés részt venni egy új egészségügyi központ elindításában, és a csapattal legjobb tudásuk szerint fognak eleget tenni ennek a küldetésnek.
A megnyitón jelen lévő Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke szerint a székelyföldiek egészségi állapota rossz, mivel a központosított Romániá­ban nem a székelyföldi megyék egészségügyi infrastruktúrájának fejlesztése az első számú prioritás.
– Több mint huszonöt éve Székelyföld közösségét szolgálva azt látom, mintha megtört volna az a lendület, ami ezt a közösséget jellemezte. Ennek a folyamatnak nemcsak tanúi, hanem szenvedői is vagyunk. Oly ritka mostanság az igazi innovatív fejlesztés, ami nemcsak egy családnak a boldogulásáról szól, bár az is tiszteletre méltó, hanem egy egész közösséget szolgál. Ez a beruházás egy székelyudvarhelyi székely család magántőkéjéből készült, azért hogy valamennyiünknek jobb élete, életminősége legyen – fogalmazott Szász Jenő, hozzátéve: ilyen közösségi projektekre van szüksége Székelyföldnek annak érdekében, hogy el tudjuk hitetni az itthon maradt közösséggel, hogy a székelységben van vitalitás, élni akarás. Ez a központ egy olyan üzenet, amelyre valamennyien építhetjük az elkövetkező álmokat, mondta.
A megnyitót Bálint Zsófia Kamilla szavalata és Fábián Katalin éneke tette ünnepélyesebbé, végül László Attila plébános Isten áldását kérte az épületre és a benne dolgozókra.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek