Új lehetőség saját vállalkozás indítására

Új lehetőség saját vállalkozás indítására

114

Új vállalkozások elindítását finanszírozza uniós forrásokból a közép-romániai fejlesztési régióban a „Felelős vállalkozókat képzünk a fenntartható fejlődésért” elnevezésű program, amelyre Hargita megyei érdeklődők is jelentkezhetnek.

Irina Maria Marcu, a projekt vezetője a Hargita Népe megkeresésére elmondta: a projekt elsősorban azokat az alkalmazottakat, munkanélkülieket, foglalkozás nélküli embereket kívánja megszólítani, akik szeretnének saját vállalkozást indítani. Kérdésünkre elmondta: a projekt támogatási szerződését január 16-án írták alá és három évig tart, az érdeklődők a www.construim-antreprenori.ro oldalon olvashatják el a pályazati kiírás feltételeit.
A program lebonyolítói összesen 320 jelentkezőt fognak kiválasztani, akiknek szakmai képzéseket szerveznek, közülük a 80 legjobb üzleti tervet elkészítő kezdő vállalkozóknak anyagi támogatást is nyújtanak vállalkozásuk elindításához, a támogatás felső határa 40 ezer euró. Az összeget két részletben fizetik ki. A teljes összeg első 75 százalékát a cég alapításakor, a fennmaradt 25 százalékát pedig amikor a vállalkozás forgalma eléri az előleg összegének a 30 százalékát. Ezt az eredményt egy éven belül kell elérniük a kezdő vállalkozóknak.

Kiss Előd-Gergely

A cikk a Hargita Népe április 11-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek