2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Új környezetben tanulhatnak a gyerekek

 

 

Felújították a zetelaki Caritas nappali foglalkoztató központját: frissen meszelt falak, újrafestett nyílászárók, kicserélt padlóburkolat, új és korszerű mosdók a három hétig tartó munkálatok eredménye.

A zetelaki iskola szomszédságában lévő régi könyvtárépület teljesen megújult, ahol felzárkóztatásképpen hátrányos helyzetű diákoknak tartanak nappali foglalkozásokat. Az eleinte egy svájci alapítvány finanszírozta csoportba huszonnégy helyi gyerek jár, jelenleg a helyi önkormányzat és a megyei tanács segíti a diákok tanulását. Az épület tatarozását az önkormányzat finanszírozta – tudtuk meg Nagy Attila polgármestertől.

– Célunk az elemi és általános iskolás korú, hátrányos helyzetű gyerekek fejlesztése, korrepetálása, segítünk a felzárkóztatásban. Ugyanakkor szeretnénk egy másik mintát mutatni, és lehetőséget biztosítunk az étkeztetésre is. Próbálunk a szülőkkel, tanítókkal és a gyerekekkel együttműködni. Komplex tevékenység zajlik Zetelakán, ketten vagyunk facilitátorok, segítjük a közösséget és az intézményt az eredményesebb együttműködésért. Minden településen két pedagógus foglalkozik a gyerekekkel, mellettük pedig szociális munkás és pszichológus is besegít. A korrepetáló gyerekprogramunk mellett az Iránytű programunk is működik, amely segíti a nagyobb diákokat az iskolarendszerben tartani, majd a pályaválasztásban, a munkában való elhelyezkedésben is segítséget nyújt – mondta Sándor István szociális munkás, a Caritas munkatársa.

Normál iskolai időszakban az egyéni foglalkozások délelőtt tizenegykor kezdődnek, a csoportos foglalkozások pedig 12-től délután négyig tartanak. Nyári időszakban az egyéni fejlesztőprogramok mellett két tábort is szerveznek a hátrányos helyzetű gyerekeknek.

Udvarhelyszéken öt településen működik nappali foglalkoztató központ.


Kapcsolódó cikkek:

14,353RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb