2021, január 19, kedd.

Új klub a láthatáron

Újabb taekwondoklub alakul Csíkszeredában, amelyről sajtótájékoztatót is tartottak az érintettek. A Csíki Titánok névre hallgató klub a sportág mindkét szakában tart edzéseket. Már eredményeik is vannak.

Az idén alakult csapatnál már több mint ötvenen vannak. Tanulnak a Csíki Tinánok sportolói
Az idén alakult csapatnál már több mint ötvenen vannak. Tanulnak a Csíki Tinánok sportolói

[dropcap]N[/dropcap]égy elszánt csíki sportoló alapította a Csíki Titánok Taekwondo Klubot ebben az évben. Ezen sportolók eredményei között megtalálható több országos bajnoki cím, nemzetközi eredmény, valamint több hazai taekwondo-verseny dobogós helyezése. Jelen pillanatban közel 50 sportoló jár edzésekre, ahol a sportág mindkét irányzata megtalálható: az ITF és a WTF is.
„Hargita Megye Tanácsához letett nyertes sportpályázata alapján sikerült a csapat számára a következő felszereléseket megvásárolni: testprotektorok, kéz- és lábvédők, törőlapok, zsákok, pajzsok, amelyek tulajdonképpen elengedhetetlenek egy minőségi edzés, valamint versenyzés szempontjából” – áll a klub sajtóanyagában, majd megjegyzik, hogy kupát is rendeznek.
„Az első taekwondo-kupa megszervezésének célja az olimpiai sportág taekwondo fejlesztése, népszerűsítése és a sportolók felkészítése az évi versenyidőszakra. Az I. Csíki Titánok Taekwondo Kupát 2015. július 11-én rendezzük a csíkszeredai József Attila Általános Iskola Tudor negyedi sportcsarnokában, délelőtt 10 órai kezdettel, ahová mindenkit nagy szeretettel várunk. A program taekwondo-bemutatóval kezdődik, amelyet egy ügyességi/gyorsasági verseny követ” – fogalmazott Dombi Beáta Éva projektvezető.
A klub sportolóinak sikerességét jelzi, hogy februárban egy felnőtt versenyző két harmadik helyezést ért el az országos bajnokságon, küzdelem, valamint erőtörés kategóriákban. Márciusban a Budapesten rendezett Nemzetközi ITF-versenyen az előkelő második helyet érte el, míg júniusban a Nagyváradon megrendezett nemzetközi versenyen mindkét részt vevő versenyző ezüstérmet szerzett ITF és WTF kategóriákban.
A legújabb csíkszeredai taek­wondoklub 4 éven felüli gyermekek jelentkezését várja, az edzéseket pénteken tartják a csíkszeredai József Attila Általános Iskola (Tudor lakótelepi) tornatermében.
A 9 éven aluliaknak 18 órától, a nagyobbaknak pedig 19 órától tartják az edzéseket. Bővebb információkat a 0755–777655-ös telefonszámon lehet kérni – tudtuk meg a csapat vezetőjétől, Dombi Gyula 1 Dan-os taekwondomestertől.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,317RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb