Új kerékpáros útvonalak nyárára, új hóágyúk télire

75

Biciklis útvonalat és downhill-pályát adnak át a héten, közben készülnek a közelgő síszezonra a Madarasi-Hargitán. A hegyen jó úton járnak: az utóbbi évek megvalósításainak köszönhe­tően már nemcsak télen, hanem egész évben izgalmas élményeket tudnak kínálni az odalátogatóknak.

hargitabike
Új biciklipályák a Hargitán. Akár a termálfürdőig is le lehet ereszkedni

Elkészült a Madarasi-Har­gita–Borvíz–Termál­fürdő közötti kerékpáros útvonal, valamint az a két kilométeres biciklis downhill-pálya, amelyet a Kápolnási Gazdák Egyesülete és a Madarasi-Hargita Síközpont alakított ki idén Hargita Megye Tanácsa támogatásával. A festéssel jelölt, új kerékpáros útvonal a Hargita legmagasabb csúcsát köti össze a szentegyházi termálfürdővel, a gyönyörű hegyi tájon végigvezető út tavasztól késő őszig kellemes kikapcsolódás lehet turistáknak, környékbelieknek egyaránt. A nyáron kialakított, ugratókkal és kanyarokkal tarkított biciklis DH-pálya a második ilyen a megyében, az első ilyen kerékpárospálya ugyancsak a Madarasi-Hargitán található. Korábban szintén a Hargita megyei önkormányzat támogatásával jelölték ki a Hargitáról Zetelakára, illetve a Kápolnásfaluba vezető kerékpáros útvonalakat is. Az új pályákat november 27-én, pénteken adják át hivatalosan. Mint ismert, 2012-ben Székelyföld első vasalt mászóösvényét (via ferrata) is a Madarasi-Hargitán, a Kecskevész sziklán alakították ki.
A napokban már havazott egy keveset a Madarasi-Hargitán, jelezve, hogy heteken belül startol a síszezon Székelyföld legmagasabban fekvő síterepén. Az előkészületek javában zajlanak a 2015–2016-os évad megnyitására: sikerült újabb két hóágyúval bővíteni a rendszert, így kevesebb idő alatt, nagyobb felületen tudnak majd műhavat előállítani. Egyéb fejlesztéseket is eszközöltek a „hegyen”: modernizálták a gépészeti hátteret, illetve a beléptetőrendszert, új chipes kapukat üzemelnek be. Sipos Zoltán, a sífelvonókat üzemeltető Bagolykő Kft. ügyvezetője azt mondta, hogy december 12-én szeretnék elindítani a síszezont, nagyon remélik, hogy az időjárási feltételek ezt lehetővé is teszik. Tájékoztatott arról is, hogy változások várhatók a síbérletek és jegyek konstrukciójában, illetve árában. A vendégek igényeire figyelve megszűnnek a félnapos jegyek és órás belépőket vezetnek be, az egész napos bérlet megmarad, ugyanakkor kisebb mértékű drágulásra lehet számítani, de erről pontosabb információt még nem tudott nyújtani az ügyvezető. Megtudtuk még, hogy bár augusztusban szó volt arról, hogy ötödikként a Madarasi-Hargita Síközpont is csatlakozik a Hargita Sírégióhoz, de erre egyelőre nem állnak készen, tehát az idén még nem történik meg a társulás. A Madarasi-Hargitán a sípályák hossza összesen négy és fél kilométer, az elmúlt síszezon április elején ért véget.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek