2021, január 23, szombat.
custom_html_banner1

Új jelölteket mutattak be

Sajtótájékoztatón mutatta be két újabb gyergyószéki polgármesterjelöltjét az Erdélyi Magyar Szövetség tegnap. Mezei János, a szövetség társelnöke a jelölteket ismertetve elmondta: új lendületet kívánnak adni a fejlődésnek Borszéken és Vasláb községben egyaránt. Emellett mindkét településen a román lakossággal való kapcsolatuk nem az ellentétekre, hanem a kiegészítésre alapul, számítanak az ő szavazataikra is – tette hozzá.

Gyergyószentmiklóson, a Sza­badság téren mutatta be újabb gyergyószéki polgármesterjelöltjeit az Erdélyi Magyar Szövetség: Borszéket Bara Szabolcs képviseli majd az önkormányzati választásokon a szövetség színeiben. A korábban az RMDSZ keretében tapasztalatokat szerzett jelölt elmondta: változásra van szükség, ami gazdasági és turisztikai szintlépést kell jelentsen. Emellett több kis- és középvállalkozás létrejöttének elősegítését, a külföldön dolgozó fiatalok hazacsalogatását, a kulturális szervezetek és a civilek nagyobb szerephez való juttatását tartja fontosnak Borszéken, csapatával együtt.

Domokos Zsolt, Vasláb község polgármesterjelöltje az utak javítását, a marosfői kultúrház korszerűsítését, a tulajdonjog kérdéseinek tisztázását tartja fontosnak, valamint azt, hogy utcafórumokon, az emberekkel való személyes kapcsolatok által beszélhessen a település problémáiról.

Turisztikailag két fontos pontja a megyének Borszék és a közigazgatásilag Vaslábhoz tartozó Marosfő: régi fényük elhalványult, szeretnék visszaadni a településeknek azokat a lehetőségeket, amelyeket igazából érdemelnek, kihasználva az erőforrásokat, újabb pályázatokkal adnának esélyt számukra, mondta Mezei János és hozzátette: ezeken a településeken már több mandátumot töltöttek a jelenlegi polgármesterek, emiatt elveszett a lendület, amelyet az új jelöltek jelentenek a közösség számára.

Mindkét településen teljes listát indít az Erdélyi Magyar Szövetség, a későbbiekben pedig újabb gyergyószéki jelöltek bemutatását tervezik.


 

Kapcsolódó cikkek:

14,346RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb