Új jégpálya nyílt

103

A Bethlen lakótelepi gyerekek nagy örömére magánkézben lévő kis jégpálya kezdte el működését a több bevásárlóközpontot is ellátó nagy parkoló oldalában. A városi jégpálya is működik, az árak nem változtak, és „korisulit” is indítanak.

Új jégpálya, főleg gyerekeknek. Egész nap nyitva tart Fotó: Asztalos Ágnes

Egész nap, 10 és 21 óra között várja az új korcsolyapálya a gyerekeket. A 200 négyzetméteres pálya a szomszédos szórakozóhelyet működtető cég (Jazz-Serv-Com Kft.) és a hűtéstechnikában ismert Eurato Rt. közös beruházása, és kimondottan gyermekcentrikus létesítménynek szánták – mondta Nagy Levente, a szórakozóhely tulajdonosa. Félszáz személynél többet nem engednek egyszerre a jégre, kicsinek-nagynak egyaránt 5 lejt kell fizetnie egy óra csúszkálásért. Az egykori autómosó helyén fűtött öltözőt alakítottak ki, és hamarosan korcsolyacipő bérlésére is lehetőség nyílik. Nagy Levente megjegyezte: az igazi működtető az időjárás: 4–5 Celsius-fokig jó a jég, viszont a napokban tapasztalt esős idő nem kedvezett a korcsolyázásnak.
November utolsó napján nyílt meg a polgármesteri hivatal által működtetett városi jégpálya, amelyen a közkorcsolyázás programja épp a minap változott meg. Ezentúl hétköznap és hétvégén is 10–12 óra, illetve 18–21 óra között várják a kikapcsolódni vágyókat. A városháza sajtóirodáján érdeklődve megtudtuk, hogy iskolákkal együttműködve ebben a szezonban is tervezik a tornaórákat helyettesítő korcsolyaprogram beindítását, amely a részt vevő diákoknak ingyenes lesz. Lesz „korisuli” program is, amelyet viszont kimondottan az U7 és U8 korosztálynak szervezik a hokiakadémia szakemberei, edzői. A január közepén induló „korisulit” szintén az iskolák vezetőségeivel együttműködve szervezik meg, és a felmérések alapján körülbelül 1100–1200 gyereket érint majd. A közkorcsolyázás időpontját épp az említett programok és a jégkorongedzések időpontjainak figyelembe vételével alakították ki – közölték a sajtóirodán.
A városi korcsolyapálya jegyárai nem változtak a tavalyi szezonhoz képest: felnőtteknek egy óra 5 lejbe, gyerekeknek 4 lejbe kerül, csoportos, szervezett korcsolyaprogram esetében kedvezményt biztosítanak.

Asztalos Ágnes

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.