Új játékszabályok az SZKA adománygyűjtő programjában

Hetedszer is Fuss NEKI!

221

Jövő héttől várják a civil szervezetek jelentkezését a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) adománygyűjtő sporteseményére. Az előző évek tapasztalatait elemezve módosítottak a programon. A változtatások legfőbb célja kidomborítani az akció közösségépítő jellegét, bátorítani a jótékonykodást és segítségnyújtást a civilek és szimpatizánsaik körében.


Igazi térségi közösségi eseménnyé nőtte ki magát a minden év őszén jelentkező Fuss NEKI! program, amely évente 20-30 udvarhelyszéki civil szervezet projektjét támogatja, amelyben tavaly például már 406 futó vett részt, hogy adományokat gyűjtsön a számára szimpatikus szervezetnek, és több mint 10 országból érkeztek felajánlások. A szervezők levonták a tanulságokat és kissé újragondolták a program szabályzatát – derült ki a tegnap reggel, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány székhelyén tartott sajtóértekezleten.
A legfontosabb talán az, hogy minél jobban megerősítsék: a Fuss NEKI! több mint tömegfutás, a szaladók egyben a választott ügyek nagykövetei is.
– A fő cél a civil szervezetek támogatása abban, hogy minél több adományt gyűjthessenek közösségi projektjeikre, továbbá segíteni őket, hogy a legmegfelelőbb futókat állítsák elképzeléseik mellé, a futókat pedig abban, hogy sikeresebbek legyenek az adománygyűjtésben. A program közösségépítő és szervező erejét szeretnénk tovább fejleszteni, megerősíteni – foglalta össze a változtatásokat Csáki Rozália, az SZKA ügyvezetője.
Hozzátette még, hogy tavaly már megmutatkozott, kissé szűk a helyszín, de a városi parknál jobb terep mégsem akadt. Éppen ezért, hogy mindenki (futók, civilek, szimpatizánsok, nézők) jól érezze magát, a szaladók számának korlátozását döntötték el.
Idéntől az első lépés a civil szervezetek jelentkezése. Erre augusztus 13. – szeptember 5. között lesz lehetőség. A következő „felvonás” előtt, augusztus 22-én találkozót szerveznek az érdeklődőknek, civileknek, futóknak, ahol lehetőség nyílik átbeszélni az újdonságokat és megismerkedni a projektekkel, a szervezetek céljaival. Ezt követően hozzák széles körben is nyilvánosságra a támogatásra váró projektek leírását, és szeptember 10-től tíz napon át várják a futók iratkozását – ismertette az idei program első lépéseit Péter Attila programvezető. Megtudtuk, hogy csak a bekapcsolódó civil szervezetek összesítése után derül ki, hogy hány futót indíthat egy-egy alapítvány, egyesület. Ugyanakkor arra biztatják őket, hogy a helyi futókon túl vonjanak be olyan szimpatizánsokat, Udvarhelyszékről elszármazott ismerősöket, akik ugyanúgy adományokat gyűjtenek, mint a helyiek, ugyanúgy szaladnak az ügyért, csak éppen ott, ahol élnek. Ezzel az adománygyűjtés határokon átívelő közösségszervező erejét szeretnék „kisugároztatni”.
A civil ügyek és futók közötti kapcsolatot is tovább szeretnék erősíteni, ezért idén szaladó csak azután jelentkezhet, ha előbb felveszi a kapcsolatot az ügyet képviselő civil szervezettel és megkapja annak beleegyezését. A másik nagy újdonság, hogy csak online lehet regisztrálni a Fuss NEKI! programra.
A www.fussneki.ro oldalon minden információt megtalálnak az érdeklődők az idei kiírásról, ugyanakkor a korábbi évek adatait is lehet böngészni, és a támogatott közösségi projektek utóéletéről is tájékozódhatnak. A szervezők ugyanakkor felhívják a figyelmet arra is, hogy érdemes lesz követni a Fuss NEKI! Facebook-oldalát mostantól, hiszen a naprakész hírek, fejlemények ide kerülnek fel.
Ebben az évben csak a civil szervezetek és futók „táborának” kialakulása után, szeptember 21-én indul a felajánlások fogadása, maga az esemény pedig október 14-én lesz a székelyudvarhelyi városi parkban.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.