Új időpontban, újdonságokkal tarkítva

87

Gyergyó Expó idén is lesz, az újdonság viszont az, hogy nem a városnapok keretében, hanem egy héttel korábban tartják meg. Annak érdekében pedig, hogy az előző évekhez képest több látogatót vonzzon, szakmai, kulturális és szórakoztató programokkal színesítik az eseményt.

Látogatottabb Gyergyó Expót szeretnének idén
Látogatottabb Gyergyó Expót szeretnének idén

Sem a szervezők, sem pedig a kiállítók nem voltak elégedettek a Gyergyó Expó előző évi látogatottságával, az elemzéseket követően arra a következtetésre jutottak, hogy a városnapok sokféle rendezvénye miatt túlságosan megoszlik a közönség, ezért más időpontot választottak a kiállítás és vásár megszervezésére. Erről sajtótájékoztatón beszélt a szervező Expo Har képviselője. Csipor Attila úgy véli, sikeresebb lehet az expó különálló rendezvényként, ezért november 27–29. között tartják azt meg. A helyszín nem változik, a Basilidesz Tibor Sportcsarnokban építik meg a standokat. A vásárigazgató elmondta azt is, igyekeznek idén érdekesebbé, látványosabbá tenni a rendezvényt, hogy minél több érdeklődőt vonzzon. Lesznek például gazdasági, marketing- és kommunikációs előadások, melyek más városok hasonló rendezvényein igen népszerűek voltak, a gyerekeket pedig különféle foglalkozásokkal várják egy külön e célra berendezett sarokban. Egy másik sarokban pedig az airsoft játékban használatos fegyvereket lehet kipróbálni – természetesen minden biztonsági előírást betartva.
A vásáron a kiadó helyek beteltek, közel ötven kiállító jelezte részvételi szándékát, a többség gyergyói, valamint a megye más településeiről érkezik, de Nagyváradról és Bukarestből is lesznek cégek, valamint a legtávolabbi résztvevő Győrből jön Gyergyószentmiklósra.
A kínálat igen változatos lesz: a kézművesek portékái mellett megtalálhatók lesznek ruházati cikkek, kozmetikumok, könyvek, élelmiszerek, játékok, ajándéktárgyak és sok egyéb is.
– Sokan mondják, hogy nem megyek ilyen helyre, mert úgy sincs pénzem, de fontos tudni, hogy az expón nemcsak vásárolni lehet, hanem hasznos információkat is gyűjthet a látogató – fogalmazott Csipor Attila.
Hozzátette, az idei rendezvényre mindenképpen érdemes lesz ellátogatni. A belépés ingyenes ezúttal is, akárcsak az előző években.
Nagy Zoltán alpolgármester azt mondta, a rendezvény a térség gazdaságának fejlődését szolgálja, ezért arra biztatja a gyer­gyó­szentmiklósiakat, valamint a környéken élőket, hogy tiszteljék meg jelenlétükkel azt.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek