csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Új hidak épülnek

Legkésőbb hétfőig befejezik a Küküllőn átvezető Malom utcai hidat és átadják a gyalogosforgalomnak. Ugyanakkor szerdán nekifogtak a Homoród utcai híd teljes felújításának.

A határidő lejárta előtt elkészült a gyalogos fahíd. Tájba illő Fotó: Nagyálmos Ildikó

Noha három hónap állt a kivitelező rendelkezésére a Malom utcai híd elkészítéséhez, egy hónap alatt nagyjából megépült, jelenleg a cserefából készült járófelületet burkolják, és felszerelték a szintén cserefából készült, lenolajjal kezelt korlátot, amelyre a napokban kerül fel az apácarácsos belső – tudtuk meg Zörgő Noémi szóvivőtől.
A kivitelező feladata a híd környékének rendbetétele, a munkálatokból származó szemét, hulladék elszállíttatása is. A fel nem használt, illetve a végekből származó fahulladékot egy civil szervezet megkeresésére a polgármesteri hivatal egy rászoruló családnak ajánlotta fel tűzifának. Az újonnan épített Malom utcai híd 279 ezer lejbe került.
A Homoród utcában szerdán reggel megkezdték a régi fahíd teljes lebontását, ezért az Orbán Balázs utcából tilos behajtani, kivéve az ott lakóknak. A híd teljes szerkezetét elbontják, majd ezt követően fognak hozzá az építési munkálatokhoz. Az innen származó faanyagot szintén egy közelben lakó rászoruló családnak ajánlotta fel a hivatal. A Homoród utcai hídra a város 202 ezer lejt különített el. Az új hidat betonból és acélgerendákból építik, kétoldalt fémkorlátokkal, és járófelületét aszfalttal burkolják. Modern technikával készül, hogy bármikor kicserélhető legyen a csavaros szerkezetű fémkorlát anélkül, hogy a hidat elbontanák. A munkálatokat három hónap alatt kell befejeznie a kivitelező cégnek, ám minden bizonnyal, ha a vízállás nem növekedik, hamarabb elkészülhet az új híd – mondta el kérdésünkre Zörgő Noémi, a polgármesterei hivatal szóvivője.

Nagyálmos Ildikó

Kapcsolódó cikkek:

14,233RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb