Új helyszínen a korcsolyapálya

Jövőre befödik

340

December elején új helyszínen – a városi minifocipályán – nyitják meg a székelyudvarhelyi városháza által működtetett korcsolyapályát. A strandnál – a jégpálya régi helyszínén – elkezdődtek a munkálatok, ígéretek szerint jövőre fedett pályán korcsolyázhatnak a városlakók.

Ha az időjárás engedi, december elsején megnyitják a jégpályát Fotó: Nagyálmos Ildikó

Kissé késve, de elkezdődtek a munkálatok a székely­ud­varhelyi korcsolyapálya régi helyszínén, ugyanis jövőre befödik, ezért erre a szezonra átköltöztetik a Jungle mögötti minifocipályára – tájékoztatta alapunkat Ember Attila, a városháza sajtóosztályának vezetője. Hozzátette, ha sikerül befödni a jégpályát, akkor nem az időjárási viszonyoktól függ majd a pálya működtetése, akár novembertől márciusig nyitva tarthatják.
– A korcsolyapálya befedését illetően a sátor tetőszerkezet beszerzésére vonatkozó közbeszerzési eljáráson túl voltunk már korábban, azonban ez még önmagában a teljes projektnek csak egy része. A teljes projektet kibővítve egyéb elemekkel az önkormányzati testület idén januárban fogadta el. A beruházás hét elemből áll, amelynek egy eleme a pálya tetőszerkezete, további elemekként még az öltözőket, egy hótároló medencét, a szellőztető-ventilációs rendszert, a külső-belső világítást és eszközök, szerelvények beszerzését tartalmazza. Ezeket az elemeket immár egységes projektként kezeljük, amelynek a pályán és sátortetőn kívüli elemeire év elejéig csak tanulmányok készültek. A kiviteli tervek műszaki dokumentációi ezekre vonatkozóan apróbb hiányosságokkal elkészültek, a kibővített projekt alapján új közbeszerzést kellett kiírni – tájékoztatta lapunkat Ember Attila.
A teljes beruházás tervezett összértéke 4 millió lej, amiből, immár az összetett projekt részeként az idei költségvetésben 1,6 millió lejt elkülönítettek erre a célra. Ez elegendő a tetőszerkezet alapozásához, valamint a sátortető felépítéséhez.
Az elmúlt szezonban – december 1. és március 29. között – 13 200 lej származott a gyerekjegyek bevételéből, a felnőttekéből pedig 11 280 lej. Kilenc vidéki iskola diákjai látogatták szervezetten a pályát, a városi iskolákból 117 osztály korcsolyázott a szezon ideje alatt. A jégpályán korcsolyaoktatást is tartottak az elmúlt szezonban, amelyet közel ezer gyerek igényelt. Ugyanakkor rendszeresen tartottak hokiedzéseket, és megszervezték a Jégkarnevált is.
Decemberben a jegy ára 18 éven aluliaknak és nyugdíjasoknak 4 lej, felnőtteknek 5 lej. A teljes pályát 21–22 óra között 180 lejért kibérelni, a fél pályát pedig 100 lejért. Tíznél nagyobb létszámú csoportok esetében 50 százalék kedvezmény jár.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek