Új helyszínekkel és útvonallal vár a CsEKE

68

A Csíkszéki Erdélyi Kárpát-Egye­sület (CsEKE) szombaton szervezi a Dél-Hargita Teljesítménytúrát. A három gyalogos és egy biciklis távot is magában foglaló természetjáró esemény új helyszínekkel várja az érdeklődőket, akik online még regisztrálhatnak.

Idén Zsögödfürdőről indulnak Fotó: EKE
Idén Zsögödfürdőről indulnak Fotó: EKE

Hatodik alkalommal hívja a természetjárókat a dél-hargitai túrára a CsEKE, de a hagyományosan ősszel szervezett esemény még sosem kínált ennyi útvonalat: 15, 25 és 50 km-es gyalogtúra-útvonalon, illetve 60 km-es kerékpárútvonalon tehetik próbára magukat mindazok, akik regisztrálnak a szombati kalandra.
Az eddigiektől eltérően a rajt és a cél nem a Szeredai-fürdő, hanem Zsögödfürdő lesz. Az 50 km-es táv ugyanakkor nem pusztán a Dél-Hargitán vonul át, hanem a hegyvonulat középső szakaszát is érinti, hiszen a kijelölt útvonal a Szentimrei Büdös­fürdő után északnak indul, és csak Har­gi­tafürdőn fordul vissza Zsö­göd irányába.
Szombat reggel az 50 km-es távot vállalók 6 és 7 óra között indulnak, a kerékpárosok 7 és 8, a 25 km-es túrára indulók 8 és 9, a 15 km-esek pedig 9 és 10 óra között vágnak neki a távnak. A benevezési díj 25 lej, EKE-tagoknak és diákoknak 15 lej. A résztvevők tízórait, leírást tartalmazó térképet kapnak, majd krumplitokány mellett pihenhetnek. Jelentkezni még mindig lehet a www.cseke.ro honlapon.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.