2021, január 21, csütörtök.
custom_html_banner1

Új hallgatókat toboroz a Csiky-kertben működő egyetem

Felvételit hirdet a Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Gyer­gyó­szentmiklósi Kihelyezett Tagozata. Az egyetemi alapképzés turizmus-földrajz szakára lehet jelentkezni, valamint az öko­turizmus és fenntartható fejlesztés mesteri szakra.

Várja az egyetem azokat, akik a turizmus terén tanulnának tovább
Várja az egyetem azokat, akik a turizmus terén tanulnának tovább

Mától lehet iratkozni a BBTE Gyergyó­szent­miklósra Kihelyezett Tagozataira – tájékoztatott dr. Dombay István adjunktus, az intézmény igazgatója. Az alapképzésre az érettségi átlaga szerint rangsorolják a jelentkezőket, viszont emellett szándéknyilatkozatot kell kitölteni, amellyel a jelentkező általános műveltségét szeretnék felmérni, valamint azt, hogy mi a célja az egyetem elvégzésével. Az igazgató hangsúlyozta, nincs tananyag, nem kell külön készülni erre, jegyet sem kapnak a jelentkezők. Az alapképzés esetében magyar tagozaton 20 ingyenes és 30 tandíjas hely van, míg román tagozaton 10 ingyenes és 14 tandíjas.
Az ökoturizmus és fenntartható fejlesztés mesteri szakra iratkozók között a rangsorolást úgy állapítják meg, hogy az államvizsgán szerzett jegy az átlag felét adja, a másik felét pedig egy szóbeli interjún kapott jegy teszi ki. Mesterin 25 ingyenes és ugyanennyi tandíjas hely van, a képzés magyar nyelvű. A tandíj összege nem változott, 2400 lej egy évre, amit a hallgató négy részletben fizethet. Az új tanévben is lehetőség van a pedagógia modul felvételére.
Az igazgató több szempontból is ajánlja a gyergyószentmiklósi kihelyezett tagozatot azoknak, akik a turizmus terén szeretnének továbbtanulni. Mint mondja, elismert intézményről van szó, ahol jól felkészült fiatal tanári kar oktat, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem által kiállított diploma pedig itthon és külföldön egyaránt elismert. Nem mellékes az sem, hogy Gyergyószentmiklóson tanulni sokkal olcsóbb, mintha a hallgató egy nagy egyetemi városban töltené egyetemi éveit. Az intézmény lehetőséget biztosít arra, hogy a cserediák-program keretében külföldön tanuljanak a hallgatók, ugyanakkor szakgyakorlatokat is szerveznek külföldön.
Az alapképzésre július 15. és július 21. között lehet iratkozni mindennap vasárnap kivételével, a mesterire pedig 18-ig várják a jelentkezőket, az interjút 20-án tartják. Az eredményeket 23-án függesztik ki, az azt követő napokban a helyek elfoglalása következik, majd a végleges eredményt 28-án közlik.
A beiratkozáshoz szükséges iratok listája, valamint egyéb információk is megtalálhatók a kihelyezett tagozat honlapján (http://extensii.ubbcluj.ro/gheorgheni/).

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,341RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb