Új gazdasági igazgatót neveztek ki

Csíkszeredai kórház: kormánytámogatást igényelnek

790

Hét éve nem kaptak központi forrásból pénzt beruházásokra a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház számára, az intézmény bővítésére kérni fogják a kormány támogatását – mondta Borboly Csaba, a megyei önkormányzat elnöke tegnap sajtótájékoztatón. Bejelentette: László Botond személyében új gazdasági igazgatója lesz a kórháznak.

Hat hónapra nevezték ki László Botondot (balra). Vállalkozói, pénzügyi szektorból érkezett Fotó: László F. Csaba

A tisztségéről lemondott Fülöp Enikő helyére elnöki rendelettel hat hónapra László Botondot nevezte ki Borboly Csaba gazdasági igazgatónak a megyei önkormányzat alintézményeként működő Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházhoz. A következő időszakban versenyvizsgát is kiírnak a tisztség betöltésére. A változást bejelentő tegnapi sajtótájékoztatón Hargita Megye Tanácsának elnöke azt mondta, bízik benne, hogy javul a kórház gazdasági helyzete a következő időszakban. Korábban voltak kifogásaik, főként a közbeszerzések terén voltak hiányosságok, ki nem használt lehetőségek – mutatott rá.
Dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere kifejtette: az intézmény működése szempontjából most nagyon fontos, hogy biztos és tervezhető gazdasági háttérrel rendelkezzenek. Egyre több a hozzájuk forduló beteg, a javuló műszerezettség révén is hamarabb lezajlanak a vizsgálatok és a bennfekvési idő is rövidült, ami az intézmény gazdasági helyzetét is befolyásolja
László Botond elmondta: eddig vállalkozóként, illetve a pénzügyi adminisztrációban dolgozott. Az új tisztségében való helytállást kihívásnak tartja, hisz – mint rámutatott – egy ilyen intézmény esetében nemcsak összegekről és költséghatékonyságról van szó, hanem a betegekről, családjaink egészségéről is.
A sajtótájékoztatón Borboly Csaba beszélt a kórház bővítési terveiről is. Mint arról korábban lapunkban is beszámoltunk: a tüdőgyógyászati és a fertőző betegségeket kezelő osztályok számára új épületet emelnek a kórház szomszédságában, a sürgősségi osztályt új épületrésszel növelik meg, a kazánház jelenlegi helyén is kórházi felületeket alakítanának ki, a poliklinikán pedig a kórházi járóbeteg-rendelés is helyet kapna. Minderre az európai uniós pályázati és a saját források mellett kormányzati támogatást is fognak igényelni – közölte. Rámutatott: hét éve nem kaptak a kórházi beruházásokra pénzt a kormánytól. A sajtótájékoztatón jelen lévő Tánczos Barna szenátor azt mondta, hangsúlyozni fogja a kórház szükségleteit a kormánynál.

Halasztják a menedzseri vizsgát
Érdekellentét merült fel a vizsgáztató bizottság egyik tagját illetően, ezért visszavonják a bizottságot és egyelőre felfüggesztik a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzseri állására kiírt versenyvizsgát – közölte tegnap délután Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata. A vizsga szeptember 25-én lett volna, újabb időpontját később közlik ki – áll a közleményben. A kórház menedzseri tisztségét idén márciustól ideiglenes megbízatással dr. Konrád Judit tölti be.

R. Kiss Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.