Új fűtésrendszere lesz a középületeknek

Pályázatot nyert Borszék

97

Biomassza alapú fűtésrendszert építhet ki Borszék a városban működő középületek kiszolgálására. Az uniós projekttel kapcsolatos támogatási szerződést Mik József polgármester a Vidéki Beruházások Ügynökségének (AFIR) gyulafehérvári székhelyén írta alá.

Az üdülőváros polgármesteri hivatala. 30 ezer lejt Fotó: Rédai Botond

A város polgármesteri hivatalát, napközijét, kultúrházát, valamint a tűzoltószertárt jelenleg gázzal, illetve fával fűtik Borszéken. A megnyert pályázat által – amelynek összköltsége közel 180 ezer euró – a jelenleginél jóval költséghatékonyabb rendszer építhető ki a közeljövőben.
A megvalósítás során konténeres hőközpont épülne a polgármesteri hivatal udvarán, amelyben 500 kW-os kazán kapna helyet az összes szükséges felszereléssel együtt. A hőközpont mellé tüzelőanyag-tároló is épül majd, ebből történik a kazán automatikus táplálása. A felszerelendő kazán faőrleménnyel fog működni, és a legmodernebb biztonsági rendszerekkel lesz ellátva. A középületek fűtéssel való ellátását föld alatti, szigetelt pexál csövekkel fogják biztosítani – mondta el érdeklődésünkre Rédai Botond, a borszéki polgármesteri hivatal szóvivője.
Az elképzelések szerint a középületek meglévő fűtésrendszereire csatlakoztatják az új rendszert, és nem lesz szükség ezek átalakítására.
A megnyert pályázatra nemsokára kiírják a közbeszerzési eljárást, amely magába foglalja a tervezést és a kivitelezést is. A korszerű fűtésrendszer elkészültével a középületek fűtésköltsége akár 30 ezer lejjel is csökkenhet – tudtuk meg Rédai Botondtól.
A Gyergyó Régió Helyi Fejlesztési Akciócsoporthoz Borszék mellett Gyergyótölgyes is pályázatot nyújtott be biomassza alapú fűtésrendszer támogatására, amelyet szintén pozitívan bíráltak el.

Boncina-Székely Szidónia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek