Új erőnléti edzővel erősítettek

Változott a Székelyudvarhelyi KC edzői stábja Fotó: szkc.ro
113

A téli szünetben változás állt be a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapatának edzői stábjában, miután a korábbi erőnléti edző Marko Sesum személyes okok miatt távozott a keretből. Sesum egyben másodedzői teendőket is vállalt. Helyét ugyancsak egy szerb veszi át.

Változott a Székelyudvarhelyi KC edzői stábja Fotó: szkc.ro

Teljesen kicserélődött az elmúlt szezonokhoz képest a Székelyudvarhelyi KC szakmai stábja a 2017/18-as idényre. A vezetőedzővel, Dragan Djukics, együtt érkezett az erőnléti tréner is. Marko Sesum látta el a másodedzői feladatokat is.
A szerb szakember személyes okok miatt kérte az udvarhelyi klubtól szerződése felbontását, amelyet a vezetőség elfogadott; a munkáját megköszönték és a továbbiakban sok sikert kívántak számára.
A téli vakációban így új fizikai edző után kellett nézzenek, a választás pedig Alekszandar Petrovicsra esett. A 42 éves szakember szintén Szerbiából érkezik, jelenleg ő hazája röplabda-válogatottjának erőnléti trénere. Petrovics itt lesz a téli felkészülésen, ő kezdi el a munkát a fiúkkal, majd egyénre szabott programokat jelöl ki. A szezon során még visszatér – amikor a kézilabdázók erőnléti terhelést kaphatnak.

SZKC-gólok a válogatottban
A magyar férfi kézilabda-válogatott 29–29-es döntetlent játszott Svédország vendégeként barátságos mérkőzésen, szombaton délután Jönköpingben. Ez volt az első meccse magyar szövetségi kapitányként Ljubomir Vranjesnek, aki játékosként 1997 és 2002 között három Európa-bajnokságot és egy világbajnokságot nyert a svéd nemzeti csapattal, 2000-ben pedig olimpiai ezüstérmes volt. A két csapat hétfőn 20.15-től Partilléban ismét megmérkőzik egymással. A szombati mérkőzésen a Székelyudvarhelyi KC-ban játszó és most a magyar válogatottat erősítő Uros Vilovszki két góllal vette ki a részét a döntetlenből.
A magyar válogatott a pénteken kezdődő Európa-bajnokságon az olimpiai címvédő Dániával, valamint Spanyolországgal és Csehországgal szerepel azonos csoportban, amelyből az első három helyezett jut a középdöntőbe.
Eredmény: Svédország – Magyarország 29–29 (16–15) /a magyar gólszerzők: Balogh Zs., Bodó 5-5, Bartók 3, Juhász, Császár, Vilovski, Jamali, Bánhidi, Ancsin, Lékai 2-2, Fekete, Országh 1-1/.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.