Új épület tanévkezdésre

Óvoda épül Gyergyócsomafalván

167

Az elképzelések szerint ősztől birtokba vehetik a kicsik a Gyer­gyócsomafalván épülő új oktatási intézményt. A szászfalvi falurészen, a Szilágyi Iskola melletti területen épülő óvoda tágas termekkel és minden szükséges felszereléssel áll majd az új lakók rendelkezésére.

Körvonalazódik az új óvoda épületegyüttese Fotó: Boncina-Székely Szidónia

2018 májusában kezdődött el az építkezés, miután az Országos Településfejlesztési Program (PNDL) jóváhagyta az igénylést egy óvodaközpont felépítésére.
– Két nagy csoportszoba, tágas multifunkcionális terem, kazánház és az oktatáshoz szükséges felszerelések, valamint az udvar kialakítása és felszerelése tartozik a pályázathoz, így a beruházás összértéke 1 millió 950 ezer lej, amelyből 900 ezer lej az önrész. Azért ekkora, mert tavaly, amikor elkezdtük az építkezést, még életben volt egy olyan jogszabály, amely szabványköltségeket állapított meg óvodaépítés esetén. Így nem vették figyelembe a hegyvidéken való építkezés sajátosságait, a talajszerkezetet, ezért az önkormányzatra hárultak a többletköltségek – mondta a projekttel kapcsolatban Márton László Szilárd polgármester.
A hosszában elnyúló telek és a viszonylag kicsi tér az épület tervezőit is nehéz döntések elé állította: a végeredmény egy hagyományost és újszerűt ötvöző alkotás, jellegzetes falusi formavilággal, amely a község egyik meghatározó épülete lesz.

Boncina-Székely Szidónia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek