Új elnöke van a MOL Ligának

52

Új elnöke van a jégkorong MOL Ligának Szőke Álmos révén, aki a Red Bull Hungary ügyvezetője is egyben. Az ülésen három csapat nem jelent meg. Az ősszel kezdődő idényre vonatkozóan ennek értelmében a következő ülés után adnak részletes tájékoztatást, vagyis június 30. után.

Három csapat – a Debreceni HK, a HC Érsekújvár és a Brassói Corona – kivételével jelentek meg a ligatagok a jégkorong MOL Liga-ülésen, amely során öt napirendi ponttal foglalkoztak. A ligatagok egyhangúan elfogadták a MOL Liga versenyszabályzatának szövegezését, néhány kivétellel, amelyeket a jelenleg rendelkezésre álló információk hiányában a következő ülésre halasztottak. Hasonlóképpen későbbiekben pontosítják a mellékleteket, pl. a szankciók rendszerét. Terítékre került a következő évad menetrendje is, ám a jelenleg tisztázatlan végleges csapatlétszám miatt a Liga ennek megvitatását a soron következő ülésre halasztotta. Addig az időpontig tisztázódik a szlovák bajnokság beosztása is, valamint lemegy a román szövetség elnökválasztása is, így a külföldi csapatok részvételének feltételei is. A személyi kérdéseket illetően hosszabb diskurzus alakult ki, tekintettel a Magyar Jégkorong Szövetség és a MOL Liga hatásköreinek tisztázatlanságára – végül a csapatok úgy döntöttek, hogy szavaznak a tisztújításról. Ennek megfelelően a MOL Liga elnöki posztját mostantól Szőke Álmos, a Red Bull Hungary ügyvezetője tölti be. Alelnöki pozícióban marad Végh István, aki korábban is szerepet vállalt az elnökségben.
A szezon részleteit június 30-án, az MJSZ tisztújító küldöttgyűlését követően tartandó Liga-ülésen tisztázzák.
Szőke a magyar szövetség honlapjának már nyilatkozott is. „A kinevezésemtől azt várom, hogy megteremtsük az egységet, ami szerintem létfontosságú a jégkorong szempontjából, és itt nem kizárólag a magyar jégkorongról beszélek, hanem a határon túliról is. Természetesen tovább kell vinnünk azokat a dolgokat, amelyeket elkezdett a korábbi elnökség, ezekből a jó dolgokat át kell emelni és továbbfejleszteni a csapatokkal együtt. A tapasztalataim révén elsősorban a kereskedelmi oldalról fogok tudni segíteni. A kereskedelemben dolgozom több mint 25 éve. Én innen várom, hogy új támogatók bukkanjanak fel a jégkorongcsapatok és a liga számára” – fogalmazott az új elnök.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.