szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Új didaktikai eszközök a gyergyóalfalvi iskolának: Pályázatból fejlesztették az eszköztárat

Kémiai kísérletekhez szükséges eszközöket és fogyóanyagokat vásárolt az Alfalvi Fiatalokért Egyesület a Sövér Elek Szakközépiskolának. A Kémcsöveken át szemlélt világ elnevezésű programmal több mint háromezer lejes pályázati összegből bővítették a kémialaboratórium eszköztárát.

A kémia oktatása elképzelhetetlen kísérletek bemutatása nélkül. Bizonyos jelenségek értelmezése megköveteli, hogy a tanulók részesei legyenek a lejátszódó folyamatoknak, és a tanmenet is előírja az elvégzendő kísérletek sorát. Ehhez vegyszerállományra és eszközkészletre van szükségünk, amelyeket támogatók nélkül lehetetlenség teljességében bemutatni, elvégeztetni – fogalmazott Kiss Arnold kémia szakos tanár, és hozzátette, az egyesület Hargita Megye Tanácsának ifjúsági szaktestületéhez pályázott.
A gyergyóalfalvi iskolában kémia szakkör is működik, ahol a diákok kutatómunkát végeznek: tavaly tizedikes tanulók vizsgálták a Gyergyói-medence vizeinek vegyi összetételét. Előadásukkal részt vettek a Kolozsvári Környezetvédelmi Diákkonferencián, ahol kutatómunkájuk jutalmául egyetemi ösztöndíjas felvételt nyertek.
Az egyesület idén tízéves: az évfordulót helyi fiatalokkal és ifjúsági szervezetekkel közösen ünneplik Gyergyóalfaluban. Fellép majd a Szomszédnéni Produkciós Iroda és Felméri Péter közös humoresttel, majd bulira és állófogadásra várják az érdeklődőket. A rendezvényen előzetes bejelentkezéssel lehet részt venni, amelyre az egyesület Facebook-oldalán adódik lehetőség.

Boncina-Székely Szidónia

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb