Új célkitűzések a Jövőnél

46

A Hargita megyei negyedosztályos labdarúgó-bajnokság tabellájának második helyét foglalja el jelenleg a Gyergyószentmiklósi Jövő, a jó eredmények ellenére azonban több nehézséggel is küszködik a klub. Mivel a keretet több olyan játékos alkotja, akik a nagypályás labdarúgás mellett teremben (futsal) is játszanak, sok esetben nehéz a kettőt összeegyeztetni – mutatott rá Puskás István, a klub elnöke. Lapunknak megjegyezte: a következőkben igyekeznek az utánpótlásra helyezni a hangsúlyt, ami a felnőttcsapat megszűnésének kockázatát is magával vonja.

Az utánpótlás-nevelésre fektetik a hangsúlyt
Az utánpótlás-nevelésre fektetik a hangsúlyt

Az elmúlt hétvégén Balán­bányán szenvedett 5–0-s vereséget a Gyergyó­szent­miklósi Jövő, amelyet Puskás István klubelnök lapunknak azzal magyarázott, hogy mindössze 10 játékost tudtak nevezni a mérkőzésre. Többen közülük 4-5 éve játszottak utoljára nagypályán, a körülményekhez képest azonban az első félidő végén még 0–0 volt az eredmény.
– A jelenlegi játékoskeretet illetően többször is szembe kell néznünk azzal a nehézséggel, hogy – a futsal miatt – nem tudjuk a legerősebb csapatunkat nevezni egy-egy mérkőzésre, vagy épp meg sem tudunk jelenni a játékoshiány miatt – mondta Puskás István, rámutatva: a keretet jelenleg a rangidősebb gyer­gyószentmiklósi játékosok mellett, az Inter Gyergyó teremfocisai, valamint hat csíkszeredai játékos alkotja, akik szintén teremlabdarúgók.

Nehézségek változó célkitűzésekkel
Puskás István közölte, több esetben is előfordult, hogy a csíkszeredai futsalcsapat játékosai, név szerint Szőcs László, Gliga Cristian, Tankó Levente, Sándor Levente, Antal Hunor és Paltán Roland távolmaradtak a Jövő mérkőzéseitől. Mindezekből kifolyólag annak is megvan az esélye, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt az említett játékosokra.
– Az idény elején a bajnokság megnyerése volt a célunk, a jelenlegi helyzetet figyelembe véve azonban erről le kell mondanunk – jegyezte meg Puskás, mondván, az lesz az elsődleges cél, hogy minden mérkőzésen megjelenjen a csapat, emellett az utánpótlás-nevelésre igyekeznek nagyobb hangsúlyt fektetni.
Nincs ifjúsági korosztálya a Jövőnek, a felnőttcsapatot követő legidősebb korosztályt a 2002/2003-ban született gyermekek alkotják akkora létszámban, hogy két csapatot kellett nevezni a bajnokságba. Puskás elmondása szerint nap mint nap több mint 100 gyermek rúgja a bőrt a gyergyószentmiklósi labdarúgópályán, ezt az utat tartják járhatónak a felnőttcsapat újjáépítéséhez.
– Jelenleg folyamatos kínlódás övezi a felnőttcsapatot, igazából kezdtünk belefáradni. Annak is megvan a kockázata, hogy ősztől nem lesz nagypályás felnőttcsapata Gyergyószentmiklósnak – jelentette ki a klubvezető.

Folyamatosan várják a gyermekeket
Nagy volumenű toborzá­s­ba kezdtek a klubnál, hétfő­től péntekig 16 órától, a gyer­gyó­szent­miklósi labdarúgópálya öltözőjében várják a focizni vágyó gyermekeket. A klubvezető elmondása szerint igyekeznek megfelelő edzéskörülményeket biztosítani a gyermekeknek, ugyanakkor játékosközpontú szellemiséget is fontosnak tartják. Részletekért a gyermeklabdarúgó szakosztály vezetőjénél, Rokaly Attilánál lehet érdeklődni a 0744–515366-os telefonszámon.

[box type=”shadow” ]Meglepő eredmények

A 19. forduló mérkőzéseit rendezték a megyei labdarúgó-bajnokságban, ahol borult az előzetes papírforma. A Gyergyószentmiklósi Jövő sima vereséget szenvedett Balánbányán, míg a Roseal hazai pályán kapott ki Maroshévíztől. A keresztúriak újabb győzelmükkel már 12 pontos előnyben vannak.
Eredmények: Csíkszentsimoni Szefite – Székelykeresztúri Egyesülés 1–5 (0–3) /Török Szilárd (88. – öngól), illetve Vékás Barna (17., 27., 31.), Kovács Ákos (46.), Fodor Attila (80.)/; Balánbányai Bányász – Gyergyószentmiklósi Jövő 5–0 (0–0) /Andrei Chiliandru (52.), Ioan Timaru (63.), Dorin Ronțu (72.), Ovidiu Grama (75.), Eugen Vita (84.)/; Székelyudvarhelyi Roseal – Maroshévízi Pro Mureșul SK 2–3 (0–1) /Vékony Róbert (75.), Orbán Róbert (87.), illetve Silviu Tararache (2.), Daniel Roca (55., 71.)/. A Homoródalmási Homoród szabadnapos volt.

1. Székelykeresztúri Egyesülés 15 13 0 2 56–27 39
2. Gyergyószentmiklósi Inter 15 8 3 4 49–32 27
3. Homoródalmási Homoród 15 7 1 7 48–43 22
4. Székelyudvarhelyi Roseal 15 7 1 7 36–39 22
5. Maroshévízi Pro-Maros 17 6 1 10 44–45 19
6. Balánbányai Bányász 17 6 1 10 38–58 19
7. Csíkszentsimoni Szefite 16 4 1 11 26–53 13 [/box]

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek