Új beruházásokat fogadtak el

Tanácsülés Gyergyószentmiklóson

197

Kamerarendszert építenek ki a mobil jégpályánál, új beruházások és pályázatok várhatók, emellett a XII. Székelyföldi Kerékpáros Körverseny társfinanszírozásáról is döntöttek – foglalható össze a tegnapi, gyergyószentmiklósi rendkívüli tanácsülés.

Rendkívüli ülés. A főtér felújításáról is döntöttek fotó: Kertész László

AGyergyószentmiklósi Városi Sport Klub (VSK) kérésére mintegy 10 ezer lejt hagyott jóvá tegnap a képviselő-testület, amelyből a mobil jégpálya kamerarendszerének értékét fedezik. Nagy Zoltán polgármester rámutatott, fontos, hogy állandó felügyelet alatt legyen a létesítmény, a különböző őrző-védő cégek árajánlatait figyelembe véve pedig úgy határoztak, hogy kamerarendszer építése költséghatékonyabb lenne. A településvezető kifejtette, a helyi rendőrök állandó jelleggel figyelnék majd a felvételeket, és bármilyen probléma esetén gyorsan közbeléphetnének.
A beruházásoknál maradva új pozíciókról is döntöttek, amelyek egy, a közeljövőben benyújtani kívánt pályázat igényét tartalmazzák. Amint az előterjesztésben a polgármester részletezte: része ennek Gyergyószentmiklós főtere átépítésének, illetve felújításának a terve, másrészt a Jakab Antal tér, a Budai Nagy Antal utca és a Fürdő utca tatarozása.
Nagy Zoltán arról is beszámolt, hogy a napokban írt alá finanszírozási szerződést a Központi Fejlesztési Régiónál a Batthyány Ignác Technikai Kollégiumhoz tartozó bentlakás felújítására vonatkozóan. Megjegyezte, hamarosan elkezdhetik a közbeszerzési eljárásokat, reményeik szerint pedig a következő év folyamán a konkrét munkálatokhoz is hozzáláthatnak.
A testület emellett a XII. Székelyföldi Kerékpáros Körverseny társfinanszírozásáról is döntött, illetve a minisztérium kérésére formai módosításokat fogadott el a korábbi, uszodaépítést célzó határozattervezet kapcsán.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.