Új beruházások napirenden

71

Az egyházak számára kiírandó pályázatok útmutatójáról, ösztöndíjakról, valamint új beruházásokról is döntött legutóbbi ülésén a gyergyószentmiklósi tanács.

Egyházak és diákok támogatásáról döntött a testület Fotó: Nagy Levente

Idén is biztosít ösztöndíjat középiskolásoknak Gyergyó­szent­miklós önkormányzata: összesen 266 diák kaphat pénzt – erről döntött a helyi tanács múlt csütörtöki ülésén. Tízen teljesítményükért kapnak havi 50 lejes ösztöndíjat, 69 középiskolás kap 40 lejes érdemösztöndíjat és 30 lejes tanulmányi ösztöndíj jár 51 tanulónak. 136 szociális ösztöndíjat is jóváhagytak, egyenként 30 lej értékben.
A tanácsülésen az egyházi felekezeteknek szóló pályázati lehetőség kapcsán is döntöttek: idén 170 ezer lejt különítettek el erre a költségvetésből. A testület a pályázati útmutatót is elfogadta, hamarosan kihirdetik, hogy mikortól fogadják a kéréseket a városházán.
Új beruházások ügye is napirendre került. A Csillagszem napközit csatlakoztatják a fűtésrendszerre, a munkálat tervezésére 3000 lejt különítettek el. A Gyilkostó üdülőtelep infrastrukturális fejlesztésére is pályázaton szerzett pénzalapokat a városvezetés: az ivóvíz- és szennyvízrendszer építését 14 millió lejjel foglalták be a beruházási listába. A teherforgalmat kiszolgáló gyergyószentmiklósi útszakasszal is foglalkoznak, ennek rendbetétele több mint 4 millió lejbe kerül.
Az ülésen döntöttek arról is, hogy a város továbbra is támogatja a sportiskolát. Mivel az intézmény már nem kap az előző évekhez hasonló mértékű támogatást a kormánytól, a városnak kell átvállalnia a sportcsarnok működési költségei­nek egy részét. Erre több mint 17 ezer lejt szánnak.
– Ha a város nem segít, be kellene zárnunk az egyetlen sportcsarnokot, ez pedig nem megengedhető – jegyezte meg Nagy Zoltán polgármester.
A testület tudomásul vette Pál Levente lemondását a tanácsosi mandátumról. Mint ismert, az MPP színeiben mandátumot nyert tanácsos a városmenedzseri tisztséget tölti be, párttagságát is felfüggesztette. A párt választási listáján Kémenes László következik, várhatóan ő tölti majd be a megüresedett helyet.

Kertész László

A cikk a Hargita Népe március 26-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek