csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Új bemutatóra készül a Halvirág Bábszínház: Fogasmese gyerekeknek

Újszerű témával várja a gyermekeket legújabb előadásában a gyergyószentmiklósi Halvirág Bábszínház. A Fogasmese című bábjátékot Székely Zsolt fogorvossal közösen készítette a társulat, azzal a céllal, hogy a gyermekek megbarátkozhassanak a fogászattal, játékosan ismerkedjenek a rendelő félelmetesnek hitt világával.

A 2012-ben létrejött Halvirág bábszínház csapata eddig népmesék, legendák és mondák feldolgozásával örvendeztette meg közönségét, a legújabb bábjátékuk azonban egy közelebbi világba kalauzolja a legkisebbeket. A produkció ötlete dr. Székely Zsolt fogorvostól származik, aki a gyerekekhez kívánt szólni, hogy elűzze a fogorvosi rendelővel kapcsolatos félelmeiket. Az ötlet megvalósításához a Halvirág Bábszínházban talált partnerre, akik lelkesen vágtak bele a megvalósításba.
Augusztus óta dolgozunk az előadáson: Tamás Gyopár írta a szövegeket, Ferenczi Zoltán komponálta hozzá a zenét, a „fogasított” népdalokat, Tamás Boglár segített a rendezésben, Kedves-Tamás Hanga énekli a dalokat. A félórás bábelőadásban Csorbi és Szuvi kalandjait láthatják a gyermekek, az előadást követően Székely Zsolt a fogak szerkezetét ismerteti játékosan, illetve a szuvas fogak kipucolásának módját is megmutatja a gyermekeknek – mondta el sajtótájékoztatón Borsos Virág, a Halvirág Bábszínház alapítója.
A társulat a Szabadság tér 27. szám alatti Bábudvarban tartja a Fogasmese bemutatóját, pénteken délután öt órától. Az elképzelések szerint a tanév folyamán kisiskolás osztályoknak mutatják majd be Csorbi és Szuvi kalandjait.

Boncina-Székely Szidónia

Kapcsolódó cikkek:

14,233RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb