Új bemutatóra készül a Figura Stúdió Színház: Gyermekeknek alkottak mitikus világot

29

Lázár Ervin A Négyszögletű Kerek Erdő című gyermekregényét viszi színre a gyergyó­szent­mik­ló­si társulat, az idei évad harmadik bemutatójaként. A pénteken délután öt órától tartandó bemutató előadáson sajátos nyelvi humorral, újrahasznosított anyagokból készült díszlettel és nem mindennapi tulajdonságokkal ren­delkező szereplőkkel találkozhatnak a gyermekek.

Jelenetek a darabból                                                                                                                 Fotó: Jakab Lóránt

Hagyományosan minden évadban egy gyermekelőadással is készül a társulat, hiszen fontos, hogy építsük a jövőt általuk, segítsünk nekik egyfajta kulturális gyökeret ereszteni, magyar nyelvű, nekik szóló előadások által – mondta el sajtótájékoztatón Albu István színházigazgató. Hozzátette: azért választották ezt a meseregényt, mert Lázár Ervin írásai nyelvi kincsnek számítanak, és mindig időszerűek.
A darab rendezője, Dávid Attila Péter az előadás létrejöttét ismertette: elmondása szerint több helyi dolgot is hozzáálmodtak az eredeti történethez, például a tiszta víz jelenlétét vagy az állatok és a természet viszonyát. A meseregényben a jó és rossz kapcsolata is fontos helyet kap, az előadás pedig – a szerzővel összhangban – azt sugallja, hogy nincsenek rossz emberek, csak bizonyos élethelyzetek kényszerítenek gonosz cselekedetekre, de ha figyelmet és törődést kap, mindenki szerethetővé válik. A gyerekelőadás díszletét és zenei világát Ferenczi Zoltán gyergyószentmiklósi képzőművész alkotta: a díszlet újrahasznosított hulladék-adományokból készült. A szerepekhez illő karakterzenék a díszlethez is passzolnak, amellyel kapcsolatban kihívás volt, hogy az újrahasznosított hulladékokból varázslatos és ne groteszk látvány táruljon a gyermekek elé – mondta el a képzőművész.
A társadalomkritikát is magába foglaló zenés családi előadás bemutatója január 17-én, pénteken délután öt órától lesz a Figura Stúdió Színház nagytermében.
Az előadás a jegypénztárból kiváltott ingyenes helyjeggyel tekinthető meg, a jegyek árát, illetve a Tompa Klára számára felajánlott további adományokat az előtérben kihelyezett gyűjtődobozba fogadja a társulat.

Boncina-Székely Szidónia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek