Új arculata lesz a fürdővárosnak

2 200

Tusnádfürdő legutóbbi három évtizedének második legnagyobb beruházására kerülhet sor, Albert Tibor, a fürdőváros polgármestere közösségi oldalán tette közzé: aláírta a 10,9 millió lejes uniós támogatásról szóló szerződést Gyulafehérváron. Ebből az összegből Tusnádfürdő utcáinak több mint 40 százalékát aszfaltozzák le és a közvilágítást is felújítják.

Az üdülőváros polgármesteri hivatala. Bőven lesz tennivaló Fotó: László F. Csaba

Albert Tibor a Hargita Né­pének elmondta: Tus­nád­fürdő utcáinak több mint 40 százalékát aszfaltozzák le a 10,9 millió lej értékű uniós támogatásból. Az elöljáró szerint a település a beruházás révén teljesen új arculatot kaphat, hiszen nemcsak az utcákat újítják fel, hanem a közvilágítást is korszerűsítik. Szintén része a projektnek a Tusnád szálló parkolójának korszerűsítse, valamint felújítják a temetőhöz és a templomhoz vezető lépcsőket is. Ezenkívül kerékpárpályát is építenek.
A polgármester kérdésünkre elmondta: ilyen nagyszabású beruházásra uniós forrásokból még nem volt példa a fürdővárosban, ennél nagyobb beruházás csak a fürdőt felújító mintegy 22 millió lejes beruházás volt, azt azonban hazai kormányzati támogatásból valósították meg. Az elöljáró ugyanakkor elmondta: a következő lépés az lesz, hogy kiírják a közbeszerzési eljárást a tervezésre, az eredményhirdetést követően a nyertes pályázónak két hónap áll majd rendelkezésére, hogy elkészítse a tervet. Amint a terv elkészül, értelemszerűen a kivitelezésre is kiírják a közbeszerzési eljárást. A majdani kivitelezőnek 14 hónap áll rendelkezésére, hogy befejezze a munkát. Kérdésünkre hozzáfűzte: nagyjából úgy lehet számolni, hogy két éven belül végezniük kell a beruházással.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek