Ügyességi verseny

339

Ügyességi versennyel kezdődött el szombaton a Hargita megyei autósportidény, a Richy Racing Team „best Easter”-kupával díjazott viadalt tartott. A csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna parkolójában rendezett versenyen húszan vettek részt.

Bilibók Csongor bizonyult a leggyorsabbnak a szombati versenyen Fotó: Tamirjan Róbert

A csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna parkolójában tartott szombaton ügyességi autósversenyt a Richy Racing Team. A csíkszeredai autósklub a „best Easter”-kupával díjazott viadala volt a megyei autósport idénykezdő versenye.
A szervező ezúttal is egy gyors, ám technikás pályát alakított ki a sportcsarnok parkolójában, a versenyen húsz autó indult. A Junior kategóriában Fazakas Zsolt győzött Csató Roland és Kopacz Zsolt előtt, a hátsókerék-meghajtású (RWD) autók kategóriájában Görbe Csongor lett az első Gothár Norbert és Alex Munteanu előtt. Az I-es kategóriában Szabó Botond bizonyult a legjobbnak Katona Mihály és Fábián István előtt, a nyílt versenyt Bilibók Csongor nyerte Szabó Botond és Görbe Csongor előtt, a női különdíjat Kakucs Beáta kapta. A pályacsúcsot a gyergyószentmiklósi Bilibók Csongor állította fel – közölte lapunkkal a szervező Richy Racing Team elnöke, Ritner Béla.
A csíkszeredai klub következő két versenye már országos szintű lesz. – A hazai másodosztályú hegyi gyorsulási bajnokság második fordulójának versenyeit május 5-én és 6-án a Szentimrei Büdös felé vezető megyei úton tartjuk, egy héttel később pedig SupeRally és Time Attack futamokat szervezünk – mondta lapunknak a Richy Racing Team vezetője. Ritner hozzátette, utóbbi futamok helyszíneként Gyergyószentmiklós és Sepsiszentgyörgy merült fel, a döntés reményei szerint még a hét folyamán megszületik.

Kopacz Gyula

A cikk a Hargita Népe április 4-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek