Ügyeskedtek az autósok

50

A csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna parkolója adott otthont a Hargita megyei autós ügyességi bajnokság első futamának, amelyen tizenöt pilóta vett részt. Az esemény alatt volt gokart- és driftbemutató, de tuningon átesett gépjárműveket is megtekinthettek a nézők.

A Junior kategóriában Szabó Botond bizonyult a legügyesebbnek Fotó: Szél Ágnes
A Junior kategóriában Szabó Botond bizonyult a legügyesebbnek Fotó: Szél Ágnes

A csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna parkolója adott otthont szombaton a megyei autós ügyességi bajnokságnak, amelyen tizenöt pilóta vett részt. Az indulók között volt két hölgy is, valamint három kiskorú is kipróbálta ügyességét, egyébként a legfiatalabb pilóta a 13 éves Kiss Szilárd volt, akinek édesapja navigált. A verseny alatt volt gokart- és driftbemutató is, valamint tuningolt autók számára is szerveztek kiállítást.
A megyei autós ügyességi bajnokságot a csíkszeredai Richy Racing Team szervezi partnerségben a szintén megyeszékhelyi WRTpart, a gyergyószentmiklósi Hexan Motorsport SE és a szé­kely­udvarhelyi Big Adventure SE-vel, a pontvadászat során hét versenyt szerveznek, a tervek szerint Csíkszeredában november elején ér véget a bajnokság.
A bajnokság első futama során az Erőss Zsolt Aréna parkolójában egy 540 méteres pályát alakítottak ki a szervezők, több résztvevő is jelezte, a pálya nagyon technikás volt. A pilóták a bóják kerülgetése mellett több elő- és hátparkolást is be kellett mutassanak, de volt „autófoci” is, azaz a résztvevők autóikkal egy labdát kellett megérintsenek. A pályát a leggyorsabban Sándor Szilárdnak sikerült teljesítenie, ő ezért különdíjat is kapott.
A futamot támogatták: Mul­timed Klinika, Sigma Gum, Lem’s, ABS L&Z, Computer Trade, Mida Service, Zsozo, IFPTR, Open World, Color Point Advertising, Csík Auto Land, Auto Paramik, Atix Racing, Harmopan, Trófea Design, Vital Med, CSTIT, Eco Cík, Csíkkozmási Önkéntes Tűzoltó-alakulat, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, Hargita Népe.

A dobogósok
A1 kategória (1600 cm3-nél kisebb hengerűrtartalommal rendelkező autók): 1. Sándor Szilárd, 2. Katona Mihály, 3. Biró Ambrus Károly.
A1 kategória (1600 cm3 fölötti hengerűrtartalommal rendelkező autók): 1. Gergely Emil, 2. Görbe Csongor, 3. Kiss Szilárd.
Ifjúságiak: 1. Szabó Botond, 2. Kiss Szilárd, 3. Kádár Zsolt.
Nők: 1. Koncz Brigitta, 2. Ladó Réka.
Tuning autók: legszebb belső: Szakács Csaba (Opel Astra); legszebb külső: Papp Endre Botond (BMW 3); legjobb motor: Kádár Zsolt (Volskwagen Golf).

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.