Ügyeskedő elsősegélynyújtók

57

A gyergyószentmiklósi Sfântu Nicolae Gimnázium csapata képviselheti Hargita megyét a középiskolák elsősegélynyújtó versenye országos szakaszán, miután szombaton megnyerték a központi parkban megrendezett megyei szakaszt.

Munkában az elsősegélynyújtók Fotó: László Róbert
Munkában az elsősegélynyújtók Fotó: László Róbert

Tíz csapat nevezett a május 20-i határidőig a Hargita Megyei Vöröskereszt által szervezett elsősegélynyújtó verseny megyei szakaszára, amelyet a csíkszeredai központi parkban tartottak szombaton. Zsigmond Évától, a Vöröskereszt Hargita megyei elnökétől megtudtuk, a diákok idén is az elméleti felmérést követően a gyakorlatban, különböző kárhelyeken kellett bebizonyítsák rátermettségüket, majd két sátorban folytathatták a tevékenységet: az egyikben egy elsősegélytelefon-alkalmazással ismerkedhettek, míg a Yuppi Egyesület érdekes szabadidős játékokkal várta a diákokat. Ezenkívül gulyást is főztek a versenyzők számára, amivel az ugyancsak a parkban zajló majális főzőversenyére is beneveztek – sorolta.
A rendezvénnyel egy időben tombolát is szerveztek, illetve egy trambulint is felállítottak, az ebből befolyt összeget fogyatékkal élő gyermekek úszóleckéire fordítják – tudtuk meg az elnöktől.
A gyermekek teljesítményét egy orvosokból és asszisztensekből álló zsűri értékelte ki, részletesen elmagyarázva a hibákat. Végül az általános iskolások között a csíkszeredai Liviu Rebreanu Általános Iskola csapata végzett az első helyen, második lett a gyergyószentmiklósi Vaskertes Iskola, harmadik pedig a szintén gyergyószentmiklósi Sfântu Nicolae Gimnázium, amelynek középiskolásokból álló csapata győzött a mega kategóriában, így idén ők képviselhetik a megyét az egyhetes országos versenyen, ami egyben jutalomtábor is. A középiskolások között második az Octavian Goga Főgimnázium, harmadik a balánbányai Liviu Rebreanu Gimnázium.

Háromszéki Eszter

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.