Ügyeleti központ nyílt Székelykeresztúron

192

Háziorvosi ügyeleti központ, ismertebb nevén permanenciaközpont nyílt a múlt héten Székely­ke­resz­túron – közölte Székely­ke­resztúr Polgármesteri Hivatala. A hét csa­lád­orvost foglalkoztató létesítménynek köszönhetően ezentúl mindig lesz ügyelete a kevésbé súlyos eseteknek is.

Székelykeresztúron, az Orbán Balázs utca 23. szám alatti családorvosi rendelő épületében működik az ügyeleti központ, amelynek szolgáltatásait ingyenesen lehet igénybe venni az egészségbiztosítási pénztár és a Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság jóváhagyásával.
A szolgáltatásokat biztosítástól függetlenül bárki igénybe veheti. Hétköznap este 20 órától reggel 8-ig, hétvégén pedig péntektől hétfő reggelig folyamatosan, a nap 24 órájában lesz ügyelet. A központtal a 0748–150458-as telefonszámon lehet kapcsolatba lépni.
A szolgálatot dr. Bibó Melinda, dr. Demény Juliánna Blanka, dr. Geréb Enikő, dr. Hegyi Tünde, dr. Izsák-Seress Emese, dr. Kovács Emőke, dr. Szén Csilla és asszisztenseik végzik. Céljuk, hogy a kevésbé súlyos eseteket ellássák, ezzel is tehermentesítve a kórházi sürgősségi ügyeletet. A sürgős, életveszélyes eseteknél továbbra is a kórház ügyeleti számát és a 112-es egységes sürgősségi hívószámot kell tárcsázni.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.