Úgy tudják, megmarad a tejporgyár fő tevékenysége

Tulajdonosváltás után reménykednek a gyergyóremeteiek

1 608

Közvetett módon ugyan, de a gyergyóremetei önkormányzat is érintett a helyi tejporgyár rendezésének kérdésében, amely nagyon fontos a község számára – nyilatkozta lapunknak Laczkó-Albert Elemér, Gyer­gyó­remete polgármestere. A remeteiek jelenleg azt várják, hogy a tejfeldolgozó új tulajdonosi köre milyen szerepet szán az egykoron virágzó üzemnek.

Tejbegyűjtő jármű a gyergyóremetei tejfeldolgozó udvarán. Sokat várnak a tulajdonosváltástól a helyiek Fotó: Domján Levente

Hosszú ideje fontos kérdés Gyergyóremetén a tejporgyár helyzete. A tulajdonosváltásnak köszönhetően most már konkrétumok adhatnak reményt a nagyközség lakóinak. Amint arról lapunkban beszámoltunk: a felszámolás alá került tejüzem tulajdonost cserélt, a teljes vételár kifizetésére is sor került, jelenleg pedig a különböző átírási folyamatok zajlanak. A legfőbb kérdés Remetén az, hogy az új tulajdonosnak mi a szándéka a tejporgyárral?
Laczkó-Albert Elemér, a település polgármestere lapunk kérdésére elmondta, az önkormányzatnál úgy tudják, az üzemnek megmarad az eredeti profilja, azaz továbbra is tejport készítenek a gyárban.
– Külső szemlélői vagyunk ennek a helyzetnek. Reméljük, hogy azok az elvárások igazolódnak majd, amelyek pozitív irányt mutatnak – fogalmazott a településvezető. Hozzátette: mivel ipari tevékenységről van szó, a tejüzemnek hangsúlyos szerepe van a településen. Meggyőződése, hogy a remetei tejporgyár nemcsak a település vagy a térség, hanem a megyének is fontos ügye kell legyen.
Laczkó-Albert Elemér megjegyezte, amikor a gyár működött, akkor Gyergyószék és a megye is érezte a súlyát, amikor viszont leállt a tevékenység, annak főként helyben tapasztalták a kellemetlen hatását. A polgármester reméli, hogy a tejfeldolgozót az új tulajdonosok nemcsak újraindítják, hanem – ami még fontosabb – működtetni is fogják.
A Maros partján található gyárat 1954-ben építették. A tejporgyár volt Gyergyószék egyetlen olyan ipari termelőegysége, amely túlélte a rendszerváltást.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek