Udvarhelyt választották

Castellum-találkozó

487

Gernyeszeg, Nagyenyed, Ka­lotaszentkirály és Csík­somlyó után az idén – augusztus 11–12-én – Székely­udvarhelyen tartja az erdélyi magyar történelmi családok egyesülete, a Castellum Alapítvány hagyományos évi találkozóját. A nagy múltú iskolavárosban a Kós Károly nevét viselő tanintézet ad otthont az eseménynek. Gr. Haller Béla Castellum-elnök köszöntője után előadások következnek. Teleki András János budapesti doktorandusz történész előadásának címe: Segítő kéz a hátországban (a magyar nemesség jótékonysági szervezetei és akciói az első világháború időszakában); Farkas András Ákos szintén budapesti történész, genealógus az általános illemszabályokról fog beszélni. Ezt követően átadják a Torma Mik-
lós-díjat annak a tagtársnak, aki a kuratórium szerint kiemelkedő módon hozzájárult az alapítvány céljainak megvalósításához. Délután városnéző sétára indulnak az érdeklődők Varga Attila helybeli tanár vezetésével.
Másnap, augusztus 12-én autóbuszos kiránduláson Udvarhelyszék és Háromszék néhány műemlék épületét (templom, kastély, udvarház) keresik fel a résztvevők.

Komoróczy György

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.