Udvarhelyszék is felkészült a választásra

59

Helyi kontaktszemélyek és az EMNT Demokráciaközpontok mun­ka­társainak bevonásával, va­lamint a Néppárt helyi tanácsosa­ival és önkénteseivel gyűjtik a ma­gyar országgyűlési választásra leadandó levélszavazatokat – közölte Lőrincz Árpád, az Erdélyi Magyar Néppárt udvarhelyszéki elnöke és Nagy Pál, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács udvar­helyszéki elnöke.

Több mint 378 ezer határon túli magyar állampolgár kérvényezte felvételét a választói névjegyzékbe, s ebből 157 ezer regisztráció Romániából érkezett be a Nemzeti Választási Irodához – hangzott el a tegnapi sajtótájékoztatón. Lőrincz Árpád elnök arról számolt be, hogy a regisztrációs folyamat során 17 ezer személyt kerestek meg Udvarhelyszéken.
– Nemcsak a regisztráció fontosságára hívtuk fel a figyelmüket, de segítettünk a már meglévő regisztráció leellenőrzésében, valamint az új regisztrációk elvégzésében is. A múlt héten már megérkeztek az első szavazólapok, s ezért fontos hangsúlyoznunk: munkatársaink és önkénteseink segítenek a szavazólaphoz tartozó azonosító nyilatkozat kitöltésében, valamint biztonságban eljuttatják a szavazólapot is tartalmazó borítékot a főkonzulátusra. Udvarhelyszéken 30 településen és 13 állandó gyűjtőponton adhatók le a voksok – mondta az udvarhelyszéki EMNP elnöke, aki arra is felhívta az érintettek figyelmét, hogy azokon a településeken, ahol a szavazatokat nem lehet leadni állandó gyűjtőpontoknál, ott a helyi kapcsolattartó személyt kell felkeresni.
Az erdélyi EMNT Demokráciaközpontokhoz hasonlóan a székelyudvarhelyi Vár utca 4. szám alatt lévő központ is meghosszabbított nyitvatartással fog működni, az iroda munkatársai hétköznap este 8 óráig, szombaton pedig 13 óráig várják az érdeklődőket és segítenek mindenkinek – közölte Nagy Pál.
– Abban az esetben, ha valaki elrontja az azonosító nyilatkozat kitöltését vagy egyéb hibát követ el, bátran keresse fel az EMNT munkatársait, hiszen a szavazólapon kívül minden más pótolható. Ugyanakkor azok se ijedjenek meg, akik még nem kapták meg a szavazólapjukat: az elkövetkező napokban biztos megérkezik minden regisztrált számára, s voksaikat így legkésőbb április 7-én (szombaton) 13 óráig leadhatják – jelentette ki az EMNT udvarhelyszéki elnöke. Hozzátette: az elmúlt időszakban tájékoztató kiadványokat juttattak el a polgárokhoz, amelyekben a szavazás menetére és egyéb tudnivalókra is felhívták a figyelmet.
– Ha a választók biztosak szeretnének lenni abban, hogy szavazatuk még időben célba ér, akkor ne a posta szolgáltatásait vegyék igénybe, hanem bízzák voksukat az EMNT és a Néppárt munkatársaira – hívta fel a figyelmet Nagy.

Lázár Emese

A cikk a Hargita Népe március 27-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek