Udvarhelyi a lista élén

47

A handbalvolei.ro kézilabdával foglalkozó szakportálja elkészítette a román férfi kézilabda-bajnokság góllövő-statisztikáját, amelyből kiderül, hogy a Székelyudvarhelyi KC balkezes átlövője szerezte eddig a legtöbb gólt. Ezzel pedig nemcsak az SZKC házi gólkirálya jelenleg, hanem a román bajnokságé is.

12_mitar_markezJ_SZ

Egymás után szerzi a találatokat, ezzel pedig nemcsak a Székelyudvarhelyi KC gólkirálya, hanem a román férfi kézilabda-bajnokságban is ő jegyezte a legtöbbet. A kapusok réme a Székelyudvarhelyi KC-játékos, ő szerezte ugyanis eddig a legtöbb gólt a bajnokság során. Az alapszakaszból tizenkilenc játéknap járt le, ezeken a találkozókon Mitar Markez (képünkön) összesen 126-szor volt eredményes. Ezzel pedig nemcsak a klub góllövőlistáját, hanem a bajnokságét is vezeti.
A handbalvolei.ro szakportál statisztikája szerint a szerb kézilabdázó hat góllal előzi meg a Bukaresti CSM játékosát, Nicușor Negrut (120). A dobogó harmadik fokán a volt udvarhelyi szélső, jelenleg a Bukaresti Steauában szereplő Gabriel Florea áll, aki 119 találatot jegyzett.
A rangsorban még egy SZKC-játékost találunk: Mihalcea Andrei 81-szer volt eredményes, ezzel pedig a tizenötödik pozíciót csípte el.
Az udvarhelyi klub hivatalos honlapján megjegyzik: „Reméljük, hogy Markez jó formája megmarad az idény végéig, azaz megtartja vezető pozícióját a gólkirályi rangsorban.” Ez is kell ahhoz, hogy az udvarhelyi csapat megőrizze alapszakaszbeli második helyét, de góljai leginkább majd a rájátszásban fognak számítani, hogy a csapat ne járjon úgy, mint a legutóbbi szezonban, amikor alapszakaszgyőztesként a rájátszás első körében búcsúzni kényszerült.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek